35 milyonluk teleferik yardımı geliyor!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu Beldesi’nden Gölcük Tabiat Parkı’na teleferik kurulması için proje yapım çalışmalarını ihale ettiklerini söyleyerek, “Şu anda 3 kilometrelik alan için 35 milyon civarında rakam öngörülüyor. Bolu’nun gelecekte dünya kenti olması için bunları yapmak durumundayız” dedi.

35 milyonluk teleferik yardımı geliyor!
28.11.2015 - 10:08
   Yıllardır kentin vazgeçilmez projeleri arasında yer alan teleferik projesi hayata geçiyor. Bolu Belediyesi, turistlerin yaz kış yoğun ilgi gösterdiği Gölcük Tabiat Parkı başta olmak üzere Aladağlar ve Kartalkaya’ya teleferik hattı kurulması için düğmeye bastı.
 
   Kentte büyük heyecan oluşturan teleferik projesinin hayal olmadığını ve projenin yapım çalışması ihalesinin başladığını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Gölcük şu anda Bolu’nun çok önemli bir gölü. Karacasu beldemizden Gölcük Gölü’ne teleferikle çıkış planlıyoruz. İlk planda bu var. Daha sonra Aladağlar ve oradan da Kartalkaya’ya çıkışı planlıyoruz. İlk planlamayla ilgili şuanda Orman Bakanlığı ile görüşmelerimizde olumlu bir noktaya geldik. Proje yapım çalışmasını da ihale ettik. Artık yer belli, nereden çıkacağı belli. Proje bitince yapımına geçilecek. Asıl amacımız Gölcük’e çok araç çıktığı zaman orada park edecek alanımız olmadığı için park alanı Karacasu’da olacak. Teleferikle Gölcük’e çıkılacak. Araçlardan çok insanlarımızın gezebileceği bir alana dönüşecek” şeklinde konuştu.
 
   Teleferik yapımını dünyada sayılı şirketlerin yaptığını ve kendilerinin de bu şirketlerle çalışma planladıklarını belirten Yılmaz, “Teleferik yapımıyla ilgili dünyada zaten bir kaç firma var. Projeyi o firmaların yapacağı şekilde planlıyoruz. Ama netice olarak ihale yaptıktan sonra parası bizim tarafımızdan ödenecek. Belki biz teleferiği yap-işlet-devret modeliyle yapmak için de ihaleye çıkacağız. Çünkü parasını cebimizden ödemek istemiyoruz. Ama böyle bir müşteri bulamazsak kendimiz yapacağız” diye konuştu.
Karacasu’dan Gölcük Tabiat Parkı’na uzanacak olan ilk teleferik hattının 35 milyon lirayı bulacağını söyleyen Yılmaz, “Şu anda 3 kilometrenin üzerinde bir alanla ilgili 35 milyon civarında bir rakam öngörülüyor. Ancak bu tür yapılar döviz cinsinden olduğu için dövizdeki ihale yapılıp da sonuca gidilene kadar ki sürecin ne olacağını şuanda kestiremiyoruz. Ancak istikrarlı bir yapı olduğu için çok fazla oynamayacağı kanaati içindeyiz. Proje çalışması şuanda sürüyor. Proje bittikten sonra da yapım ihalesine çıkılacak. İnşallah bu yıl içerisinde yapım ihalesine çıkarız” ifadelerine yer verdi.
 
   Teleferik projesinden sonra bir de yamaç kızağı projesini hayata geçireceklerini vurgulayan Alaaddin Yılmaz, o proje için de şunları söyledi: Bir de Gölcük’ten aşağı yamaç kızağı projemiz var. O da şuanda proje aşamasında bekliyor. Eğer Orman Bakanlığımız izin verirse hemen ihalelerini yapıp, yapım aşamasına geçeceğiz. Dolayısıyla insanların cennet mekan olarak bilinen Bolu’yu görebilme imkanları olacak. Bu konuda hem devletimizin ilgili kurumları hem Bolu Belediyesi müşterek çalışıyoruz. Bolu’nun gelecekte dünya kentine dönüşmesi için bu çalışmaları sürdürmek durumundayız.”

Editör: E. Candan