Doğanay nezaket turlarına başladı

AK Parti İl Başkanı Doğanay, atama kararı sonrası ilk olarak partinin kurucu başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz ve Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Doğanay nezaket turlarına başladı
17.11.2015 - 10:14

AK Parti İl Başkanı Doğanay, atama kararı sonrası ilk olarak partinin kurucu başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz ve Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti. Nezaket ziyaretleri dolayısıyla geldiği Bolu Belediyesi’nde konuşan Doğanay, yapılan hizmetlerin son seçimde sandığa yansıdığını ifade ederek, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür etti.

AK Parti’nin 4’üncü kez tek başına iktidarıyla sonuçlanan seçimlerin ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından yaklaşık 10 gün önce Bolu teşkilatının başına getirilen İl Başkanı Nurettin Doğanay, nezaket turlarına ilk olarak belediye ve valilik ziyaretleri ile başladı.

Pazartesi günü öğleden sonra gerçekleşen ziyaretlerde Doğanay,  40 kişilik il yönetimiyle birlikte Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti. Kadın Kolları İl Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel’de nezaket turlarında Doğanay’ı yalnız bırakmadı.

İLK ZİYARET YILMAZ’A

Doğanay ve beraberindeki heyet, nezaket ziyaretleri kapsamında ilk olarak Bolu Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Yılmaz ile saat 14.30’da bir araya geldi. Başkanlık makamında konuşan İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti’nin 4’ncü kez tek başına iktidara geldiği 1 Kasım seçimlerinin AK Parti kadroları açısından en önemli seçim olduğunu belirtti.

“MERKEZDEKİ OY ARTIŞI HİZMETLERİN KARŞILIĞI”

Doğanay, ilk seçimleri değerlendirerek, 3’ncü sıra adayı Fatih Metih Metin’i meclise gönderemediklerinden dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade etti. Doğanay, seçim sonuçlarında dikkatlerden kaçan önemli bir husus olduğunun altını çizerek, “Merkez ilçede oylarımıza yüzde 12,60 civarında bir artış var. Yani Yeniçağa ilçemizden sonra en fazla artış yaşanan yer merkez ilçedir. Bu başarıda Bolu Belediyesi’nin önemli katkısı var. Yapılan doğru hizmetlerin bir karşılığı olarak bu oy artışını sağlamış olduk. O nedenle yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

AK Parti Genel Merkezi’nin 10 gün önce aldığı atama kararına da değinen Doğanay, Başkan Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Bilindiği üzere siyasi ve hukuki işler başkanı olarak 30 gün il başkanlığına vekâleten yürüttüm.  Yaklaşık 10 gün önce de atamam yapıldı. Bu süreçte şahsıma bizzat verdiğiniz desteği biliyorum. Buradaki il yönetim kurulu üyelerimiz, gençlik ve hamım kolları üyelerimiz huzurunda şahsıma verdiğiniz destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızı ziyaret etmekten de öte ‘Kurucu İl Başkanımızı’ ziyaret ediyoruz. Bugün il başkanı sıfatıyla sizleri ziyaret etmekten onur duyuyorum.”

“HERKESİ KUCAKLAYAN BİR İL BAŞKANI OLACAĞIM”

Doğanay son olarak görev süresinde nasıl bir il başkan profili çizeceği hakkında konuştu. “Aldığımız yüzde 62,8’lik oy oranı omuzlarımızdaki sorumlulukları arttırdı” diyen Doğanay, “Bolu’da herkesi kucaklayan bir il başkanı olarak hareket edeceğim. Kimseyi ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan tüm Bolu halkının hizmetinde olacağım. Bu seçimlerde bize oy veren ya da vermeyen tüm Bolulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Herkes bilsin ki; AK Parti Bolu İl Başkanlığı kapısı bizi destekleyen veya desteklemeyen tüm vatandaşlarımıza açık” ifadelerini kullandı.

“NURETTİN BEYDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da, AK Parti’nin ülke ile özleştiğini ve hata yapma lükslerinin olmadığını söyledi. Ülkenin seçimlerin ardından yeni bir dönemece girdiğini belirten Yılmaz, İl Başkanı Doğanay’dan övgüyle bahsetti.  Yılmaz, “Nurettin Doğanay kardeşimiz seçimleri vekâleten yürüttü. AK Parti’nin kurucu il başkanı olarak bütün dönemleri en iyi bilenlerden biriyim. İlk dönemki seçimlerde yakaladığımız heyecanı bu son seçime kadar yakalayamamıştık. Ama bu seçimlerdeki organizasyon ve koordinasyon neticesinde o heyecanı yakaladık. Bu da berekete dönüştü. Bunu sağlayan ve seçimlerden sonrada atanan il başkanımızı ve onun şahsında il yönetim kurulu üyelerimizi, kadın ve gençlik kollarımızı, ilçe başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimizi kutluyorum. Allah yüzümüze güldü. İnşallah bu birliktelik bir daha bozulmaz. İl Başkanlığı görevini yürüten Nurettin beyden Allah razı olsun” dedi.

2’NCİ DURAK VALİLİK

Nezaket ziyaretlerinde siyasilerin 2’nci durağı ise Bolu Valiliği oldu. Belediye ziyaretinin ardından yürüyerek valilik makamına geçen Doğanay ve yönetim kurulu üyeleri, Bolu Valisi Aydın Baruş ile saat 16.00’da bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından 10 gün önce atamasının gerçekleştiğini belirten İl Başkanı Nurettin Doğanay, seçimlerin Bolu’ya ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Doğanay ayrıca, sorunsuz bir seçim dönemini geride bıraktıklarını söyleyerek Vali Aydın Baruş’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Ak Partili siyasileri kabul eden Bolu Valisi Aydın Baruş’ta, Doğanay ile yönetimini hem atama kararından, hem de seçimlerde elde edilen başarıdan dolayı tebrik etti. 


Editör: E. Candan