Temeller törenle atıldı

Çıkınlar Mahallesi 500 Evler Camisi ve hemen yanında yapımına başlanan dev parkın temelleri törenle atıldı.

Temeller törenle atıldı
11.10.2015 - 23:39

Çıkınlar Mahallesi 500 Evler Camisi ve hemen yanında yapımına başlanan dev parkın temelleri törenle atıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği temel atma törenine AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çetinkaya, Çıkınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaçar, birçok mahalle muhtarı ve Çıkınlar Mahallesi halkı katıldı.

“Böyle ulvi bir konseptin gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, cami inşaatının yerinin sıradan bir yer olmadığını bu alanın çok önceden bir konsepti tamamlamak için planlandığını belirterek, “Uzun zamandır Çıkınlar Mahallesi 500 Evler bölgesinde acil olarak bir cami ihtiyacı vardı ve bu caminin inşaatı için yer bulunması konusunda birçok problemlerimiz vardı. Bolu Belediyesi olarak bir düzenleneme yaparak burada bir cami yeri oluşturduk. Hemen yan tarafında da ilk defa cami ile bütünleşen bir park çalışmasını da beraber yapalım diye düşündük. Karşımızda da bir okul var ve dolayısıyla böyle ulvi bir konsepti gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz bugün. Bu konuda mahalle muhtarımızın büyük gayretleri ve mahalle halkının çok büyük istekleri olmuştur. Aynı zamanda cami derneğinin gayretlerinden de övgüyle bahsetmek gerekir. Beni burada asıl ilgilendiren ise şudur; Bolu’da dört tane beton santrali var ve bizim bu beton santralleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde cami temelinin bugün dört ayrı pompayla atılmasının müthiş hazzını yaşadım. Yani birlikten kuvvet doğduğunu bugün burada bu beton santrallerimiz gösterdiler. Bu sebeple kendilerine bu gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah bu birlikteliğimiz bozmasın diyorum. Ayrıca bu konuda yine bizlere çok büyük destekler veren Sayın Vekilimiz Ali Ercoşkun’un da bugün burada bizi şereflendirmesi bizleri daha da mutlu etmiştir” dedi.

“Böylesine bir kompleksin temel atma töreninde olmaktan mutluluk duyuyorum”

Başkan Yılmaz’ın ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizde gerçekten Bolu’nun değişen, gelişen ve yenilenen yüzünde rol alan böylesine önemli komplekslerin temel atma törenlerinde bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Hem muhtarımız, hem cami derneğimiz, hem de Bolu’nun diğer köşelerinden mahalle muhtarlarımız ve mahalle halkımız bugün burada ve el birliği ile böylesine güzel bir kompleksi inşallah Bolumuza kazandıracağız. Özellikle camilerimizin kıyıda köşede sıkışan bir yapıdan kurtulup bir taraftan eğitim, bir taraftan park ve cami olarak asli vazifesine dönen bir kompleks haline dönüşmesi ve sosyal yaşam merkezi haline gelmesinde Sayın Başkanımız Alaaddin Yılmaz’ın büyük katkıları bulunmaktadır. Ben başta başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

“Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır”

Son olarak söz alan Çıkınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaçar ise; “Bu alanda büyük bir cami sıkıntımız vardı ve bizde bunu Başkanımıza ilettik. Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’da sağ olsun bizlere çok yardımcı oldu ve bu alanı cami yeri olarak tahsis etti. Burası tam 16 dönüm büyüklüğünde büyük bir yer. Aşağı yukarı 10 dönümlük kısmı ise çok güzel bir park olacak. Gerçekten bunun için Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca camimizin beton ihtiyacını karşılayan Abant Beton, Yiğit Beton, Köroğlu Beton ve Bolu Beton’a da çok teşekkür ediyoruz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4 adet beton firmasının makinaları tarafından Çıkınlar Mahallesi 500 Evler Cami inşaatının temeline aynı anda beton döküldü.

Haber / Fotoğraf : Oğuzhan YALINIZ


Editör: E. Candan