Bolu Belediyesi’nin arşivi gelişen tek"> Bolu Belediyesi’nin arşivi gelişen tek" /> Bolu Belediyesi’nin arşivi gelişen tek">

Arşivler düzenleniyor

Bolu Belediyesi’nin arşivi gelişen teknoloji ile birlikte daha sistematik ve düzenli bir şekilde hizmet vermek için yeniden yapılanıyor. 
 

Arşivler düzenleniyor
20.09.2015 - 21:04

Bolu Belediyesi’nin arşivi gelişen teknoloji ile birlikte daha sistematik ve düzenli bir şekilde hizmet vermek için yeniden yapılanıyor. 
Türkiye’deki birçok belediyenin arşivinden daha sistemli ve teknolojik bir alt yapıya sahip olan Bolu Belediyesi’nin arşivi gelişen teknoloji ile birlikte daha düzenli ve sistematik hizmet vermek adına yeniden yapılanıyor. Gelişmeler kapsamında Bolu Belediyesi’nin kurum arşivinde bulunan 16500 imar dosyası tek tek incelenerek, ada-parsel hareketlerine göre ilişkileri tespit edilecek, imar ruhsatlarına göre imar dosyasında bulunması gereken diğer evraklar ile birlikte fiziksel birleştirme yapılar aynı kutular içerisinde muhafazası sağlanarak tarama işlemi yapılacak.
Kurulacak sistem sayesinde müdürlükler, personeller ilgili oldukları belgelere bilgisayarlarından ulaşabilecekler. Bu sayede bilgiye çok kısa sürede ulaşılabileceği gibi fiziksel dosyalar üzerinde yapılamayacak bir takım analiz raporlarını oluşturabilecek ve belge içerisinde geçen herhangi bir kelimeyi, veriyi bulabilme imkânına sahip olacak. 1,5 yıl sürecek projeden sonra geçmiş yıllara ait arşiv dosyaları dijitalleştirilmiş olacak. Kurulan sistem sayesinde de belediyemiz kendi personelleri ile tarama işlemlerini yaparak düzenli ve güncel bir arşivin devamlılığı sağlanmış olacak.


Editör: E. Candan