Gaziler günü kutlandı

Gaziler Günü Bolu’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Bolu Valisi Aydın Baruş gazilerle yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti.

Gaziler günü kutlandı
20.09.2015 - 21:03

Gaziler Günü Bolu’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Bolu Valisi Aydın Baruş gazilerle yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti. 
Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, gaziler ile şehit aileleri katıldı.
Tören Bolu Valisi Aydın Baruş'un Valilik çelengini anıta koymasıyla başladı. Bolu Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın anıta çelenk bırakmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız yaptığı konuşmada, “19 Eylül vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk'ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül, Atamızdan bize en büyük mirastır” ifadesinde bulundu.
Bolu Valisi Aydın Baruş, Muharip Gaziler Derneği ziyaret esnasında gazilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet edip Dernek Şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı. Baruş, “Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazilik’ ünvanının verilmesinin yıldönümü olan ve ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanan bu günde, Gaziler Derneğimizi ziyaret etmiş olmaktan son derece mutlu oldum. Gazilerimiz, bu vatanın bütünlüğünün, ülkemizin bağımsızlığının teminatı olan kahramanlardır. Tarih boyunca kurduğumuz medeniyetlerin mimarı olmuş kişiliklerin gazi ünvanı taşıdığını hepimiz bilmekteyiz. Bu millet, savaş meydanlarında üstün kahramanlık ortaya koyan büyüklerine gazi ünvanını tevdi etmiştir. Gazilerimize hürmet ve saygı göstermek herkesin borcu ve aldığı emanetin gereğidir. Ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Yüce Mevla'dan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan