Bakanlıktan geçer not aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Bolu Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama alanı 2. Lot Projesi’ni denetleyerek tam not verdi.

Bakanlıktan geçer not aldı
2.09.2015 - 22:26

Hayata geçirdiği çevre projeleri ile ‘Türkiye’nin En Çevreci Belediyesi’ ödülü de dahil olmak üzere uluslararası ve ulusal alanda birçok ödüle layık görülen Bolu Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama alanına ek olarak yeni yaptığı 2. Lot projesini de kullanmaya başlıyor. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Bolu Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama alanı 2. Lot Projesi’ni denetleyerek tam not verdi. Çevre konusunda oldukça hassas olan ve bu konuda birçok dev projeye imza atan Bolu Belediyesi, denetleme sonrasında tam not alan 2. Lot projesini kullanmaya başlıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın göreve ilk geldiği dönemde tüm şehrin çöpü son derece sağlıksız bir biçimde bir çukura atılıyor ve sızıntılar yeraltı sularını tehdit ediyordu. Bunun üzerine Başkan Yılmaz ilk iş olarak Avrupa Standartlarında, son derece hijyenik olan Katı Atık Düzenli Depolama Alanı 1. Lot projesini hayata geçirdi ve Bolu’nun çöp sorununa dur dedi. Aradan geçen 11 yılın sonunda 1. Lot doldu ve daha kaliteli standartlarda 2. Lot projesi yapılarak kullanıma hazır hale getirildi. Son olarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin denetiminden de tam not alan 2. Lot kısa zaman içerisinde kullanılmaya başlanacak. 1. Lot’un üzeri ise kapatılarak yeşil alana dönüştürülecek.


Editör: E. Candan