Komşuda bir ilk

Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi’nde, Düzce’de ilk kez laparoskopik (kapalı) böbrek kisti ameliyatı gerçekleştirildi...

Komşuda bir ilk
27.08.2015 - 21:00

39 yaşındaki Fatih Güner, böbreklerinde yaşadığı sıkıntı nedeniyle Özel Hayri Sivrikaya Hastanesine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerde hastanın böbreklerinde kist olduğu belirlendi. Hastane Üroloji Uzmanı Op.Dr.Bayram Güner, laparoskopik (kapalı) böbrek kisti ameliyatı ile Fatih Güner’i sağlığına kavuşturdu.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op.Dr.Bayram Güner, hastasını ziyaretinde ameliyatla ilgili bilgiler vererek;  iyi huylu böbrek kistlerinde böbrek fonksiyonlarını etkileyen, tansiyona sebep olan ve hastada ağrı şikayeti yaratan 7cm’nin üzerindeki iyi huylu böbrek kistlerinde altın standardın (en güvenilir,etkili ve başarılı) laparoskopik yöntem olduğuna dikkat çekti.

Oldukça başarılı geçen ameliyatla ilgili Dr. Güner şu ifadeleri kullandı; ‘Bu yöntemin iğne ile kist boşaltılmasına nazaran çok daha az tekrarlama riski taşıması, açık yönteme göre daha hızlı ve konforlu iyileşmeye imkan sağlaması ve gündelik hayata dönüş sürecini kısaltması en önemli avantajlarıdır, bu sebeple ilk tercih edilmesi gereken yöntemdir. Düzce’mize bu anlamda modern üroloji tedavileri arasında yer alan bu tekniği sunabildiğimiz için mutlu ve gururluyuz.’


Editör: E. Candan