Ak Partide sandık kuruluyor

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi Ak Parti teşkilatları Bolu'dan milletvekili adayı olarak görmeyi istedikleri isimler için sandık başına gidiyor.

Ak Partide sandık kuruluyor
27.02.2015 - 19:14

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi Ak Parti teşkilatları Bolu'dan milletvekili adayı olarak görmeyi istedikleri isimler için sandık başına gidiyor.

Partinin çeşitli kademelerinde görev alan 2 bin 500 partilinin Pazar günü gerçekleşecek Temayül Yoklamasında aday olarak görmek istediği kişi için oy kullanacağını söyleyen Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek,"Partimiz yetkili kurullarınca adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili ön incelemeye katkı sağlama amacıyla temayül yoklamasını yapacağız. Tabii bu yoklama sonuçları, adaylıklarla ilgili değerlendirmelerde tek başına bir ölçüt teşkil etmediği gibi adaylık için herhangi bir şekilde de hak da teşkil etmeyecektir" diye konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanlığına 20 Şubat'a kadar yapılan başvuruların ardından aday adaylarının tanıtım toplantıları sona erdi. Şimdi gözler Pazar günü gerçekleşecek temayül yoklamasına çevrildi.  Adaylık başvurusunda bulunanların değerlendirilmesi ile ilgili olarak yapılacak temayül yoklaması İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Parti genel merkezinden gelen heyetin nezaretinde gerçekleşecek temayül yoklamasında Abdullah Başaran, Adalet Karadayı, Ali Coşkun, Ferudun Kaya, Mehmet Altun, Mehmet Emin Güz, Osman Şevki Çelebi ve Ömer Baygın yer alacak.

Yaklaşık 2 bin 500 partilinin sandık başına gideceği seçimde İl ve ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, disiplin ve hakem kurulu üyeleri, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ile il, ilçe ve belde belediye meclis üyeleri ve köy ve mahalle başkanları kimleri aday olarak görmek istediklerini belirleyecek.

SAYIM İŞLEMİ GENEL MERKEZDE YAPILACAK

Oy kullanma işleminin saat 16.00'da tamamlanmasıyla birlikte sandıklar açılarak sayıma geçilecek. Ankara'dan gelen görevli komisyon üyeleri nezaretinde gerçekleşecek sayımda genel merkezin aldığı karara doğrultusunda oy pusulasının yer aldığı zarflar kesinlikle açılmayacak. Sayım işleminin tamamlanmasının ardından mühürlü torbalara konulan zarflar görevli komisyon tarafından Ak Parti Genel Merkezi'ne teslim edilecek ve sayım işlemi ilgili komisyon tarafından burada yapılacak. Sonuçlar ise alınan karar doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılmayacak.

"TEK BAŞINA BİR ÖLÇÜT TEŞKİL ETMEYECEKTİR"

Temayül yoklaması ile parti yetkili kurullarınca adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili ön incelemeye katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek,"Partimiz yetkili kurullarınca adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili ön incelemeye katkı sağlama amacıyla temayül yoklamasını yapacağız.  Yaklaşık 2 bin 500 kişinin sandık başına gideceği temayül yoklaması Pazar günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek.  Genel merkezimizin buradaki amacı teşkilat mensuplarımızın adaylara olan eğilimleri hakkında bilgi sahibi olmak. Sonuçlar genel merkezimizde ilgili komisyonca alınan karar gereği kamuoyu ile paylaşılmayacak. Tabii bu yoklama sonuçları, adaylıklarla ilgili değerlendirmelerde tek başına bir ölçüt teşkil etmediği gibi adaylık için herhangi bir şekilde de hak da teşkil etmeyecektir. Bu aşamadan sonra çeşitli tarihlerde kamuoyu araştırmaları da yapılacaktır. Gerçekleşecek anket çalışmaları sayesinde halkımızın görüşleri de alındıktan sonra Bolu'ya maksimum fayda sağlayacak en doğru 3 isim ilan edilecektir" diye konuştu.


Editör: E. Candan