Coşkunyürek tabela tartışmasına noktayı koydu

Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Dörtdivan’da Belediye meclisince alınan karar ile Bolu Caddesi isminin “Yüksel Coşkunyürek” şeklinde değiştirilmesi hakkında konuştu.

Coşkunyürek tabela tartışmasına noktayı koydu
11.11.2014 - 17:14

 

Ulusal ve yerel basında polemiğe neden olan tabelayı Cuma günü sosyal paylaşım sitesinden öğrendiğini söyleyen Coşkunyürek, aktif siyaset içerisinde yer aldığından dolayı aynı akşam Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu’ndan tabelanın kaldırılmasını istediğini ve tabelanın kaldırıldığını söyledi.  Yaşanılan olay sonrası CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın maden bulmuş gibi bu konunun üzerine saldırdığını belirten Coşkunyürek, Özcan’ın “Yüksel Coşkunyürek Dörtdivan’a giremez” söylemi için; “Bizim Dörtdivan’da bir çivimizin olmadığını söylemiş. Bizim şu anda Dörtdivan’dan aldığımız oy yüzde 90, CHP’nin aldığı oy yüzde 5 bile değil. Dolayısıyla oraya giremeyecek biri varsa CHP’dir” dedi.

Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek Dörtdivan’da Ak Partili ve MHP’li meclis üyelerinin ortak kararıyla ilçedeki Bolu Caddesi isminin değiştirilerek, “Yüksel Coşkunyürek” isminin verilmesi ile ilgili konuştu. Hafta sonu gerçekleşecek ilçe kongreleri için Gerede ve Merkez ilçe başkanları ile basının karşısına geçen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, bir basının basın mensubunun sorusu üzerine konuya açıklık getirdi.

Tabelayı sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan öğrendiğini söyleyen Coşkunyürek, caddeye adının verildiğini öğrenir öğrenmez müdahale ettiğini ve Cuma akşamı tabelanın kaldırıldığı söyledi. Coşkunyürek, “Cumartesiden bugüne şahsım ve Dörtdivan belediye başkanımı üzerine CHP milletvekilinin açıklamalarına şahit olduk. Bu olayın aslı şudur: Dörtdivan Ak Partili Meclis üyelerimizin ve MHP’li meclis üyelerimizin ortak almış olduğu bir karar var burada. Ve bizim ismimizi Dörtdivan’da bir caddeye veriyorlar. Tabi ki bu çalışmadan İl Başkanı olarak benim bir bilgim ve haberim olmamıştır.

Ben Cuma günü saat 20.00 civarında bu bilgiye ulaştım. Arkadaşlarım bana Facebook’tan gösterdiler. Gördükten sonra da hemen belediye başkanımızı arayıp kendilerine bize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ettim. Ama bizim siyasi ve parti geleneğimiz gereği, siyasetteki var oluş geleneğimiz gereği ve bizim siyasi ahlakımız gereği bu işin doğru olmadığını, benim aktif olarak İl Başkanlığı görevini sürdürürken adımın bir caddeye, sokağa verilmesinin kendim tarafından etik bulunmayacağını, partim tarafından zaten etik bulunmayacağını kendilerine ilettim. Bunun acilen kaldırılmasını söyledim. Cuma günü de saat 10.00 civarında gece bu levha oradan kaldırıldı. Tabi bu Facebook’ta yayınlandığı için CHP’li vekil bunu gündem yapma gereği duydu. Aslında yanında CHP’li Dörtdivan ilçe başkanı İlyas Bey vardı. Ona sorsaydı levhanın Cumartesi günü orada olmadığını öğrenirdi. Çünkü biz bunun siyaseten doğru olmadığının bilincinde olan insanlarız” diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN BİZİM ADIMIZI ŞURAYA VERİN GİBİ BİR TALEBİMİZ OLMAMIŞTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ı sert bir dille eleştiren Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, muhalefet partisi milletvekili Özcan için “maden bulmuş gibi bu konunu üzerinde gündem yapma ihtiyacı duydu” dedi. Tecrübeli siyasetçi, “Ben 8 buçuk yıl milletvekilliği yapmış, Bolu’muzun bütün ilçelerine hizmet göstermek gayretinde olmuş bir kardeşinizim. Bu 8 buçuk yıllık bütün yatırımlarda elbette bizim katkımız emeğimiz var. Ama bu hizmet karşılığında hiçbir zaman bizim adımızı şuraya verin gibi bir talebimiz olmamıştır. Bizim varoluş gereği tek derdimiz milletin gönlünde yer etmektir. Biz levhalara, sokaklara yazılarak milletin gönlünde yer alacak insanlar değiliz. Biz çalışmalarımızla, gayretlerimizle, Bolu’ya, ilçelerimize ve ülkemize kattığımız değerlerle anılmak istiyoruz. Bu meseleyi biz böyle kapatmış olduk. Ama CHP milletvekili sanki bir maden bulmuş gibi bu konunu üzerinde gündem yapma ihtiyacı duydu. Bu mesele Cuma akşamı bizim açımızdan zaten bitmişti. Bundan sonra da böyle bir şey yapılmasına müsaade etmeyiz. Buna ne bizim kendi gönlümüz müsaade eder, ne de partimiz böyle bir şeyi uygun görmez” diye konuştu.

“DÖRTDİVAN’DAN ALDIĞIMIZ OY YÜZDE 90, CHP’NİN ALDIĞI OY YÜZDE 5 BİLE DEĞİL!”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçedeki başarısızlığına da dikkat çeken Coşkunyürek, CHP’nin ilçede aldığı oyun yüzde 5 bile olmadığı söyleyerek Özcan’ın açıklamalarına şu şekilde cevap verdi;

“CHP Milletvekili o konuşmanın içerisinde haddini aşan, kendisine yakışan ifadelerde kullandı. Oraya bir levha konulacaksa, Yüksel Coşkunyürek Dörtdivan’a giremez yazılması gerekir demiş. Bizim Dörtdivan’da bir çivimizin olmadığını söylemiş. Biz 2002’de göreve geldiğimizde Bolu’nun sahibi yoktu. Bolu öksüz bırakılmıştı. Yüzlerce meselesi vardı. Milletvekili olduktan sonra kendimize bir yol haritası belirledik. Dörtdivan’ın önceliklerine baktığımızda 3-4 temel ihtiyacı vardı. Ankara-İstanbul otobanının yanı başındaydı. Otoban yapılalı 20 yıl olmuştu ama Dörtdivan’a girebilmek için Yeniçağa veya Gerede’deki istasyonu kullanmak zorunda kalıyorlardı. Bizim en büyük derdimiz otoban giriş-çıkışı olmasını istiyoruz dediler. Kazım Aksoy Bey o gün bizzat arayarak bize teşekkür etmiş ve ben uğraştım başaramadım demiştir. Biz 20 yıl bir ilçenin yapılmasını istediği, hasretini çektiği bir otoban giriş çıkışını 2006’da gerçekleştirdik. Kartalkaya yolu asfaltlanmasında, Anadolu Öğretmen Lisesi kazandırılmasında, hem Dörtdivan hem de Gerede ovasını sulayacak Tekkedere Barajının projesi aşamasında ve pek çok hizmetinde büyük gayretlerde bulunduk. Bu da Dörtdivan halkının gönlünde yer etmemizi sağladı. Bağlantılı olarak da bu sandıklara yansıdı. Bizim şu anda Dörtdivan’dan aldığımız oy yüzde 90. CHP’nin aldığı oy yüzde 5 bile değil. Dolayısıyla oraya giremeyecek biri varsa CHP. Biz zaten yaptığımız hizmetlerle oradaki vatandaşın gönlünde taht kurmuşuz ve bunun yansımasını da sandıkta görmüşüz.

Biz bu makamları hiçbir zaman millete hava atma makamı olarak görmedik. Bir üstünlük taslama makamı olarak görmedik. Biz bunu millete hizmet makamı olarak gördük ve millet de bizi takdir etti, bütün Bolu’muzda gösterdiğimiz gayretlerin neticesinde Ak Parti şu anda yüzde 66 desteğe ulaşmış bir siyasi partidir. Milletin içinde dolaşırken başımız dik, alnımız ak şekilde dolaşıyoruz ama onlar zorlanıyorlar. Akif Hamza Cebi bile kendi milletvekili Tanju Özcan’a ‘dürüst ol dürüst’ demiştir. Onlar aynaya baksınlar, kendilerine baksınlar.” 


Editör: E. Candan