Sağlık çalışanlarına çirkin saldırı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın yakını, hastayı taburcu etmedikleri gerekçesiyle doktorun burnunu ve kolunu, hemşirenin de kolunu kırdı.

Sağlık çalışanlarına çirkin saldırı
5.07.2014 - 00:25


Olay, Plastik Cerrahi Servisi’nde yaşandı. İddiaya göre, Hüseyin Y isimli hasta, 6 aydan bu yana Bolu’da tedavi görüyordu. Hastanın ağabeyi Savaş Y, yatalak durumdaki kardeşinin son durumu hakkında Araştırma Görevlisi İstemihan Öztürk’ten bilgi aldı. Hasta yakını, “Düzce’den gelip gitmesi zor oluyor. Artık taburcu edin” diyerek doktorla tartışmaya başladı. Hemşire Mehpare Kaya ile birlikte başka hastasını kontrole giden Dr. İstemihan Öztürk, bu sırada hasta yakını Savaş Y’in saldırısına uğradı. Doktora kafa atarak burnunu ve kolunu kıran Savaş Y, daha sonra kavgayı ayırmak için araya giren hemşire Mehpare Kaya’nın da kolunu kırdı. İstemihan Öztürk’ün başına defalarca yumruk atan Savaş Y, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.
Olayın arından burnu ve sağ kolu kırılan Dr. İstemihan Öztürk ile sağ kolu kırılan hemşire Mehpare Kaya tedavi altına alındı. Adliyeye sevk edilen Savaş Y, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hastasına aylardır bebek gibi baktığını söyleyen Dr. İstemihan Öztürk, şöyle konuştu: “Hiçbir sebebi olmayan bir saldırıya uğradım. Hasta yakınına hastanın durumuyla ilgili bilgi verdim ve şu an ameliyata hazır olmadığını anlattım. Yatağa bağımlı bir hasta ve kronik yaraları vardı. Ben hemşire hanıma bir hasta hakkında bilgi verdiğim sırada kendi hastasıyla ilgili konuşmaya devam etti. Hiç beklemediğim bir anda kafa atıp yumruklarla saldırdı. O sırada en az 10-15 yumruk yedim. O an bilincimi kaybettim ve gerisini hatırlamıyorum. Zaten ellerim kafamda koltukta bayılmışım.” 
Hemşire Mehpare Kaya ise kavgayı ayırmak isterken hasta yakınının kendisine de saldırdığını söyleyerek, “Hasta yakını doktorun üzerine çıkmış yumruklarla saldırırken ben arkasına geçip kendime doğru çektim. O sırada beni kollarımdan tutup tartakladı. 'Bana niye saldırıyorsun' diye bağırınca tekrar doktora yöneldi” ifadelerini kullandı.
Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplanan hastane çalışanları ve sendika temsilcileri ellerinde pankartla sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı protesto etti.


Editör: E. Candan