Davarcıoğlu Bolu Belediyesinin vadesi geçmiş bir borcu yoktur

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu  “ iddia edilen 1.446.942.09 TL borcumuz olsa Bolu Belediyesi olarak bu borcu bu gün ödeyebilecek durumdayız” dedi. 

Davarcıoğlu Bolu Belediyesinin  vadesi geçmiş bir borcu yoktur
25.06.2014 - 14:13

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu  “ iddia edilen 1.446.942.09 TL borcumuz olsa Bolu Belediyesi olarak bu borcu bu gün ödeyebilecek durumdayız” dedi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, ilimizde görev yapan basın mensupları ve köşe yazarları katıldı. “Hiçbir mali sıkıntı içerisinde değiliz”Bolu Belediyesi kendi yasal kaynaklarıyla kendi çarkını döndürüyor. Bunun yanı sıra devletten aldığı yardımlarda var. Bu güne kadar düzenlemiş olduğumuz festivallerde Kültür Bakanlığı’ndan Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan aldığımız rakamlar var. Dolayısıyla biz şu anda hiçbir şekilde mali sıkıntı içerisinde değiliz."dedi

Davarcıoğlu ayrıca " Bizim hiçbir kamu ve kuruluşuna vadesi geçmiş her hangi bir borcumuz yok. Bundan önceki dönemlere ilişkin olarak olan borçlarımızı da 6111 sayılı Torba Yasa kapsamında taksitlendirdik. Bu taksitlerin tamamını da gününde ödüyoruz. Yine aynı şekilde personelimize maaşları gününde ödüyoruz. Personelimizin ikramiyelerinde de her hangi bir gecikme yok. Biz bu güne kadar kalkınma ajansından da yüklü miktarlarda proje bedeli aldık. Bu ajansın şöyle bir şartı var; Kalkınma Ajansı’na aidatlarınızdan he hangi bir borcunuz varsa bu ödemeleri alamıyorsunuz. Dolayısıyla biz bu ödemeleri alabildiğimize göre bir borcumuz yok demektir. Yine teşvik belgemizi kullanabilmemiz için vergi borcumuzun olmaması gerekiyor.

"BU BORCU BU GÜN BİLE ÖDERİZ"

Geçen yıl tanıtma fonundan Köroğlu Festivali’ni karşılayabilecek kadar bir rakam aldık yani Bolu Belediyesi’nin kültürel faaliyetinde kasasından her hangi bir ödeme çıkmadı. Bunu alabilmemiz içinde borcu yoktur belgesi gerekiyor. Bu sene ki Köroğlu Festivali içinde müracaatımızı yaptık. Bu müracaatı da hem SGK’dan, hem de vergi dairesinden borcu yoktur belgelerini alarak yaptık. İddia edilen 1.446.942.09 TL borcumuz olsa Bolu Belediyesi olarak bu borcu bu gün ödeyebilecek durumdayız.Bu bir borç değildir. Emekli keseneklerini İller Bankası’ndan mahsup talep ediyoruz. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu ve İller Bankası arasında yapılması gereken mahsuplaşmada ki gecikmeden kaynaklanan bir şey. Dolayısıyla bizim ödemelerde her hangi bir sıkıntımız yok. Kendi çarkımızı kendimiz döndürebiliyoruz” diye konuştu. Başkan yardımcısı Davarcıoğlu açıklamalarının ardından basın mensuplarından gündeme ilişkin gelen soruları da yanıtladı.


Editör: E. Candan