HİJYEN EĞİTİMLERİ TSO’DA BAŞLIYOR

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, işletme çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar almak zorunda oldukları hijyen eğitimi için Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

HİJYEN EĞİTİMLERİ TSO’DA BAŞLIYOR
10.06.2014 - 11:33

5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, işletme çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar almak zorunda oldukları hijyen eğitimi için Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen imza töreninde konuşan TSO Başkanı Türker Ateş, “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü ve MARKA ile birlikte bir protokol imzalayacağız. Biliyorsunuz 5 Temmuz 2013’de Hijyen Eğitimi Yönetmeliği yürürlüğe girmişti. Oda üyelerimizin kurumlarında çalışanların bu konuda eğitilmesi gerekiyor. Bu hijyen eğitiminin sonunda bir belgelendirme olacak. Bir senelik süre tanınmıştı; bu süre önümüzdeki 5 Temmuz’da sona erecek. Buradan bütün üyelerimize duyuruyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve MARKA’ya işbirliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Eğitim ücretsiz olacak. Üyelerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

İl Mili Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu hijyen eğitiminde iki tane kuruluşumuz var; birincisi Halk Eğitim Merkezimiz, diğeri ise Mesleki Eğitim Merkezimiz. Bu kurumlarımızdaki yönetici ve eğitmenlerimizle Bolu’daki kurum ve kuruluşların hijyen eğitimiyle ve belgelendirme işlemleriyle ilgili olanca gücümüzle çalışıyoruz. Bu protokolü Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz ile birlikte imzalayacağız. İnşallah sonunda bir faydamız olur. Bundan sonra da Bolululara hizmetimiz artarak devam edecek.” sözlerine yer verdi. Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve TSO Başkanı Türker Ateş’e teşekkür eden Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut “Ajans olarak hedeflerimizden bir tanesi de bölgemizdeki insan kaynağının kalite olarak geliştirilebilmesidir. Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte bu işe girdik. İnşallah gıda ile ya da insana hizmet ile uğraşan sektörlerdeki esnafımıza eğitimler vereceğiz. Hem hizmet kalitesi artacak; hem de yasal bir yükümlülük yerine gelmiş olacak. Ajans olarak böyle bir projeye destek vermekten son derece memnunuz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Mehmet Bayır, TSO Başkanı Türker Ateş ve MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut arasında protokol imzalandı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade edilen hijyen eğitimlerine katılmak isteyen firma temsilcilerinin Odanın web sitesinden de temin edilebilecek başvuru dilekçesi ve eklerini TSO’ya teslim etmeleri gerektiği bildirildi. Her biri birer günlük olan ücretsiz eğitimler, başvurulara göre belirlenecek takvim üzerinden Haziran ayı içinde gerçekleştirilecek ve eğitimi başarıyla tamamlayanlara e-yaygın sistemi üzerinden sertifikaları düzenlenecek.


Editör: E. Candan