SOMA İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrasında Bolu Valiliği yardım kampanyası başlattı

SOMA İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI
23.05.2014 - 14:17

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrasında Bolu Valiliği yardım kampanyası başlattı.

Faciada yaşamını yitiren 301 işçinin yakınlarına yapılacak yardım kampanyasına cep telefonları ile katılabilinecek. 
Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bu olay nedeniyle zarar gören veya yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın olay anından itibaren her türlü ihtiyaçları devlet imkânlarıyla karşılanmakta, uğradıkları kaza nedeniyle, yasal olarak haklarında yapılması gereken tüm işlemler ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından titizlikle yerine getirilmektedir. Bu amaçla; yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yardımlarının belirtilen hesaplara yapabilmeleri ile ilgili her türlü kolaylığın sağlanması hususunda gerekli hassasiyet gösterilecektir” denildi.
Yardım kampanyasına gerçek ve tüzel kişilerin belirlenen hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerinin belirtiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;
“Turkcell, Vodafone ve Avea GSM operatörlerinin ‘1866’ kısa SMS numarasına ‘Soma’ yazarak 5 (Beş) TL karşılığı bağışta bulunabileceklerdir.”


Editör: E. Candan