HER KES ÇÖPÜNE SAHİP ÇIKSIN

Nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesi ile kapatılan Pazarköy Belediyesinin yerinde muhtarlık hizmeti veren Sabri Dönmez mağdur olduklarını dile getirdi

HER KES ÇÖPÜNE SAHİP ÇIKSIN
9.05.2014 - 12:11

Nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesi ile kapatılan Pazarköy Belediyesinin yerinde muhtarlık hizmeti veren Sabri Dönmez mağdur olduklarını dile getirdi.

Mağdur olduklarını belirten Pazarköy Muhtarı Sabri DÖNMEZ “elimizden bütün araç gereçlerimiz alındı hizmet imkanımız kalmadı.”dedi.

Muhtar Dönmez ayrıca şu açıklamalarda bulundu “ elimizde  bir traktör birde ufak itfaiye aracımız kaldı. Ne bir personelimiz ne de başka bir hizmet aracımız var. Bizimle aynı koşullarda kapatılan Belediyelerin ellerinden imkanları alınmadı. Vatandaşlarımıza personel, araç gereç olmadan nasıl hizmet verelim.”

“HERKES ÇÖPÜNE SAHİP OLSUN”

“Pazarköy Belediye iken  çevre köyler çöplerini Pazarköy'e getiriyordu .Bu alışkanlık hala devam ediyor ama artık bu çöpü kaldıracak gücümüz yok . Lütfen herkes kendi çöpüne sahip çıksın . “dedi

Muhtar Dönmez “ Belediyemiz Kapatıldığı günden beri iş Belediyemizde 70 konutlu ikinci TOKİ inşaatlarının yapımı devam ediyor. Halen 144  TOKİ konutunda ise Pazarköy sakinleri oturuyorlar. Birde tatil Köyümüz var. Pazarköy yöresinin gurbetçi nüfusu köylerimizle hiç ilişkisini kesmez. Ne olursa olsun Beldemiz Köye de dönse gene Pazarköy bizim köylerimizin geçiş merkezidir. Hatta Eskipazar Köylerinin bile tatillerde geçiş yolu burasıdır. Bu kadar tarihi değeri olan Beldemizin Köye dönmesi sadece bizim hatamız değil buralara yatırımı esirgeyenlerindir.”

“BU DURUMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

“1930 lu yıllarda Pazarköy Belediye iken bu gün düştüğümüz durum Muhtar olarak beni, azalarımızı ve Köy halkımızı fazlası ile üzmektedir. Fazla bir şey istemiyoruz elimizden alınan Belediyemiz için tepki göstermedik ise bu insanlarımızın medeniyetindendir. Belediye görevde iken başlayan kanalizasyon çalışmaları da tamamlanmadı “dedi. 

Haber Mengen /Hüseyin Varlık 


Editör: E. Candan