CHP’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Tanju Özcan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Belediye Başkan adayı Mehtap Mısırlıoğlu, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri basının karşısına çıktı.

CHP’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
1.04.2014 - 17:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Tanju Özcan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Belediye Başkan adayı Mehtap Mısırlıoğlu, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri basının karşısına çıktı.

Yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği basın toplantısına çok sayıda CHP’li üyede katıldı. Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Milletvekili Tanju Özcan ve Mısırlıoğlu basın toplantısında birer konuşma yaparak siyasi mücadelelerine ara vermeden devam edeceklerini dile getirdiler.

“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

   Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz; “Daha uzun süre ‘ama’ları tartışılacak, ama bizim açımızdan CHP Merkez ilçe açısından ‘keşke’lerin olmadığı bir seçim süreci yaşadık. Biz insanüstü bir çalışma sergiledik. Siyasi rakiplerimizin bile takdirini kazandık. Ancak yerel seçimden öte genel seçimler havasında geçen seçimler boyunca elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Belli bir yere kadar getirebildiğimiz çalışmalarımızın bir sonraki aşamasında ne yazık ki devreye başka faktörler girdi. Ama tabi bunların hiç biri bizim için bir mazeret değildir. Uzun yıllar siyasetin içinde yer alan biri olarak daha fazla ne yapabilirdik, bilemiyorum. Ama tabiî ki de Merkez İlçe Başkanı olarak yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte bunun hesabını vereceğim. Ama şunu da kimse unutmasın bu seçimin hesabını parti içinde de soracağım. Bu kadar emeğin, bu kadar çabanın bu kadar alın terinin ve bu kadar paranın hesabını birileri vermek zorunda. CHP, şehitlerin kanı olan, milli mücadele savaşımız sonucunda ortaya çıkmış bir partidir. Birkaç çapulcunun, hırsızın, turşu bile kuramayacak inanların bir araya gelerek memleketi yağmaladığı insanların kurduğu bir parti değiliz. Seçim çalışmasında emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Kazanan AKP’yi belediye başkanını ve meclis üyelerini de tebrik ediyorum. Kazanan Bolu halkı olsun” dedi.

“HİÇBİR SEÇİM SONUCU BENİM İÇİMİ BU KADAR ACITMADI”

Yıkılmaz’ın ardından konuşan Milletvekili Tanju Özcan şunları söyledi: “En zorlandığım konuşmalardan birini yapıyorum. Katıldığım seçimlerde göreceli olarak 2011 yılı dışında hiç yüzümüz gülmedi. Ama hiçbir seçim sonucu da benim içimi bu kadar acıtmadı. Gerçekten seçim çalışmaları sürecinde olağanüstü bir çalışma yapıldı. Partiye gönül veren, emek veren her arkadaşımız gecesini gündüzüne kattı. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan daha yoğun bir çaba gösterdik. Siyasi rakibimiz karşısında ciddi dezavantajlarımız vardı, belediye imkânlarını sonuna kadar kullandılar. Tek başına iktidar olmanın bütün imkânlarını kullandılar. Orantısız bir güçle mücadele etmeye çalıştık. Bunun karşısında sadece yüreğimizi ve emeğimizi ortaya koyabilirdik ve fazlasıyla ortaya koyduk. Ama bu bir yerel seçim havasında yaşanmadı. Bu seçimin 2009 seçimlerinden de en önemli farkı buydu. Bu Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının ve ailesinin bir güven oylamasına dönüştü. Halkımızın kararına elbette saygı duyuyorum; ancak bu verdikleri oylarla Türkiye’de tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesine cevaz vermiş oldular. Halkımız en doğru kararı verir, ama inşallah bir gün bu verdiğimiz oylardan dolayı toplum olarak pişmanlık duymayız. Bolu ‘da yeniden 3. Alaaddin Yılmaz dönemini yaşayacağız. İnşallah bundan önce yaptığı sergilediği tavrı yeni dönemde sergilemez. Daha barışçıl, daha tutarlı, insanların kalbinin kırılmadığı yeni bir dönem yaşanır. Bu noktada ayrı bir parantez açmak istiyorum. Mehtap Hanım 6 yıldır benim en yakın yol arkadaşım oldu. 2009 seçimlerinde beraber çalıştık. 2011 yılında Bolu’dan 34 yıl sonra bir milletvekili çıkarmamızda çok büyük gayreti ve emeği oldu. Bunları asla unutamam.  Bolu’da benden daha çok çalışabilecek bir arkadaşımız olduğuna inanmıyordum; ama benden daha fazla çalışan birinin olduğunu dosta düşmana gösterdi. Daha iyi bir çalışma yapılamazdı, daha fazla emek harcanamazdı. Keşke bu göreve seçilebilseydi ve Bolu ile ilgili hayallerini gerçekleştirebilseydi. Ama siyasette her zaman hak eden hak ettiği yerde olamayabiliyor. Bu yüzden hem ben hem de partimiz kendisine çok müteşekkiriz. Birçok arkadaşımız da yapabileceği her şeyi yaptılar ve gerçekten her biri bir aday gibi çalıştılar. Bolu’da bir tarih yazdılar. Burada katkısı olmayanlar utansın. Bundan sonraki süreçte görev sürem dolana kadar çalışmaya devam edeceğim. Görev sürem dolduğunda da durumu yeniden değerlendireceğim. Ama gerçekten Bolu da biz de böyle bir sonucu hak etmedik.”

“TÜM BOLU HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Mehtap Mısırlıoğlu ise; “Elimizden geleni yaptık kendimizi anlattık ama olmadı. Bolu için hayırlı olsun diyerek yolumuza devam edeceğiz. Tüm mahallerimizi bizimle adım adım gezen, gecesini gündüzüne katan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim çalışmalarında çok keyifli anlar geçirdik. Yeri geldi sevindik, yeri geldiğinden üzüldük. Kapılarda çok keyifli sohbetler yaşadık. Birçok insanla tanıştık. Bize oy verseler de vermeseler de bizi hep iyi misafirperver bir şekilde karşıladılar. Bu yüzden bize oy versin vermesin tüm Bolu halkına teşekkür ederim. Elimizden geldiğince gayret ettik. Bu yerel seçim havasından çıkıp genel seçim havasına doğru gitti. Yeri geldiğinde belediyenin güzel hizmetlerini takdir ettik; ama gerektiğinde de tenkit ettik. Bunları vatandaşımız için yaptık. Biz siyasetçiden önce vatandaşız. Elimizden geldiğince temiz siyaset yaptık ne kadar karalama kampanyası orantısız bir güçle yarışırsak yarışalım, yine de temiz siyasetimize devam ettik. İtibarı kaybetmemek bir insanın kazanacağı n büyük mutluluktur. Biz aslanlar gibi çalıştık ve halkımızın teveccühünü bu kadar alabildik. Cumartesi günü araç konvoyu yapılmayacaktı, partiler arasında bir karar alınmıştı MHP ve biz uyduk kural tanımayan insanlar var karşımızda” diyerek CHP’nin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin isimlerin teker teker okudu.


Editör: E. Candan