TARTIŞILAN PANKART KALDIRILDI

AK Parti İl Başkanlığı tarafından eski Kardelen Sineması binasına asılan ve tartışmaya neden olan pankart kaldırıldı. İl Başkanı Ömer Sayın, “Pankart, halkımızı hissiyatını bütün kamuoyuna ifade etti” dedi.

TARTIŞILAN  PANKART KALDIRILDI
24.02.2014 - 17:47

AK Parti İl Başkanlığı tarafından eski Kardelen Sineması binasına asılan ve tartışmaya neden olan pankart kaldırıldı. İl Başkanı Ömer Sayın, “Pankart, halkımızı hissiyatını bütün kamuoyuna ifade etti” dedi. 

17 Aralık operasyonun ardından AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak amacıyla eski Kardelen Sineması’nın ön cephesine asılan ve üzerinde “Tarihi yeniden yazarken, oyunları bir bir bozarken, dik dur eğilme, Bolu hep seninle” yazılı pankart il başkanlığınca kaldırıldı. AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, 17 Aralık sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek amacıyla eski Kardelen Sineması’nın ön cephesine astığı pankartı bugün il başkanlığınca kaldırılacağını açıkladı.

Sayın, yaptığı açıklamasında, “17 Aralık’ta Türkiye’de adına büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu dediği bir olay başlatıldı. İki aydan beri televizyonlardan ve gazetelerden takip ettiğimiz bu olayın aslında yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olmadığını da hepimiz görmekteyiz. Bu olay, Türkiye’nin önlenemez yükselişinin önünü kesmek isteyen dış güçlerin Türkiye’deki yerli uzantılarıyla, Türkiye dışındaki ama kendisini Türk olarak kabul eden diğer uzantılarla beraber yapmak istedikleri bir operasyon, bir ameliyat, bir otopsiydi” diye konuştu.

Pankartı il başkanlığınca iki ay süreliğine asmayı planladıklarını ve bu süreyi doldurduğu için bugün pankartın kaldırıldığını söyleyen İl Başkanı Ömer Sayın, “Biz Bolu halkının, Sayın Başbakanımıza, milli iradeye desteğini ifade eden bu pankartı iki ay süreyle asılı bulunduğu yerde bulundurmaya karar vermiştik. Bugün ikinci ayını doldurduk ve astığımız bu pankartın görevini ikmal ettiğini, Bolu halkının hissiyatını bütün kamuoyuna ve tüm Türkiye’ye ifade ettiğini düşünüyor ve bugün pankartı indiriyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin hiçbir zaman yasaları ihlal eden bir parti olmadığını söyleyen Sayın, şöyle konuştu;
“AK Parti, demokrasinin kurallarını, gelenekleri dejenere etmeye çalışan bir parti olmamış, bilakis bu milletin tarihinden gelen yaşam tarzına saygı duymuş, dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkese eşit mesafede yaklaşmış bir partidir. Tabii ki kurallara uymak en başta bizim görevimizdir. Bu bir kural ihlali kesinlikle değildir. Burada seçim yasakları ile ilgili kesinlikle herhangi bir olay yoktur.”


Editör: E. Candan