AK PARTİ ADAYLARINI TANITTI

AK Parti Bolu İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantısı yapıldı.

AK PARTİ ADAYLARINI TANITTI
14.02.2014 - 21:15


AK Parti Bolu İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantısı yapıldı. 17 Temmuz Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, İl Başkanı Ömer Sayın, ilçe başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı, belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Adaylar açıklanmadan önce kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Şükürler olsun. Tam bir yıldır terör sebebiyle şehit gelmiyor. Ocaklar yanmıyor. Anneler ağlamıyor. Evlatlar babasız kalmıyor. Yavukluluk o sevdalarından uzaklaşmıyor. Nişanlılar, sözlüler, kulakları radyolarda, gözü televizyonlarda acaba kötü haber gelecek mi diye bekleşmiyorlar artık. Bir yıldır bu ülkede şehit gelmiyor ocaklara. Ve bir karar verecek bu millet. Tam 1990’lı yıllarda hatırlasın bu salon, hatırlasın bütün Türkiye, bu ülkenin 12 vilayetine girilemiyordu. Bu ülkenin 12 vilayetine gazete gitmiyordu. Sabahtan akşama kadar iftira eden medya sahiplerine sesleniyorum. Bu ülkede gazete satamıyordunuz. Bu ülkenin 12 vilayetine doktor gitmiyordu. Bu ülkenin 12 vilayetine öğretmen gidemiyordu. Bizim kınalı kuzucuklarımız askerden dönerken otobüsler birileri tarafından durduruluyor, kınalı kuzucuklarımız aşağıya indiriliyor, eğer askerse, evlatsa bir şekilde şehit ediliyorlardı. Böyle bir Türkiye tablosundan bugünlere geldik” diye konuştu.

“AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA ZANNEDER”
Bir gazetenin yaptığı ankette AK Parti’nin yüzde 35 oy gösterilmesine değinen Soylu, “Bir gazete var. Ne yaptırmış. Bir araştırma yaptırmış. Kaç göstermiş AK Parti’yi, 35. Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder. Bu kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklerseniz, onlara sesleniyorum. Tarih bunun hesabını sizden soracaktır. Bu millet sizden bunun hesabını soracaktır. Yapmayın. Tekrar buradan sesleniyorum; bu milletin evlatlarını, bu milletin hizmet eden evlatlarını, bütün dünyanın umurunda olan Filistin’den Mısır’a kadar, Suriye’den Afrika’nın bugün açlık çeken insanlarına kadar, güçlü Türkiye diye haykıran o insanların umudunu seyrettikçe, tarih bunun sizden hesabını soracaktır diye haykırıyorum buradan. Tarih bunun hesabını sorar. Ben araştırmalarla ilgileniyorum biliyorsunuz değil mi? Partinin araştırmadan sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Onlar 35 görüyorlar da benim bu gözlerim AK Parti’yi daha 50’nin altında görmedi. Bu büyük millet AK Parti’yi muhafaza altına almıştır. Neyin ne olduğunu bilmektedir. Nasıl bir oyun, nasıl bir pusu kurulduğunu net bir şekilde bilmektedir” ifadelerini kullandı.

“17 ARALIK OPERASYONUNU BAŞLATANLAR 28 ŞUBAT SÜRECİNİN EVLATLARIDIR”
17 Aralık operasyonlarına yönelik 28 Şubat hatırlatması yapan Soylu, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin başına bugün getirilmeye çalışılanlar tesadüf değildir. Bir tamamlanamamış projeyi tamamlamak istiyorlar. 28 Şubat projesini. Açık buradan söylüyorum. 17 Aralık operasyonunu başlatanlar 28 Şubat sürecinin evlatlarıdır. Bir daha söylüyorum. 17 Aralık operasyonunu başlatanlar 28 Şubat sürecinin evlatlarıdır. Bu milletin dininde, bu milletin milliyetinde, bu milletin karakterinde ve bu milletin anlayışında gözleri vardır. Bu nettir. Tamamlanamamış bir projeyi tamamlamaya çalışıyorlar. Ve bir daha söylüyorum. Onların yaptıkları hiçbir şey tesadüf değil. Ne olursunuz, bu ülkede Mayıs ayında Merkez Bankası’nın politika faizi 4.61 idi. Bugün 11, 12’ler seviyesinde. Alışmışlar çünkü. Hatırlıyor musunuz bankaları murakıp raporlara rağmen hortumlayanları? Hatırlıyor musunuz? Günde yüzde 7 binlik, yüzde 8 binlik gecelik faizleri hatırlıyor musunuz? Bugün yine piyasadalar biliyor musunuz? Aynen piyasadalar. Kafanızı döndürün ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oturduğu İstanbul dukalığının koltuğuna bir bakın. Teslim olduğu İstanbul dukalığının koltuğuna bir bakın. 28 Şubat’ta bankaları kim hortumlatmışsa bugün Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber bu millete yeni bir tezgahın peşindeler. Yeniden bu milletin büyük zenginliğini, yeniden bu milletin büyük anlayışını iç etmenin ve bu milleti çıktığı kutlu yolculuktan geri döndürmenin peşindeler.”
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’e ve ona destek olanlara ağır sözlerle yüklenen Soylu, “Mustafa Sarıgül’e kim destek oluyorsa, bilin ki 28 Şubat’tan sonra bu ülkenin bankalarını onlar hortumladılar. Kim destek oluyorsa, kim İstanbul’da destek oluyorsa. Bir büyük oyunla, bir hain planla Türkiye karşı karşıyadır. Ve şunu açık söyleyeyim. Bu millet elleri semaya kalkıp bu millete hizmet eden evlatlarına dua etmektedir. Daha bu sabah Kabe-i Muazzam’dan arayan bir dostumuz, Allah şahit diyor ki, ‘Başbakanımıza dua ediyoruz. Allah onu muhafaza etsin’ diye. Bu millet hangi noktalarda kendi evladına, dürüst evladına, adaletli evladına sahip çıkan bir millettir. Dikkat edin. Faizin 4.61’den 11, 12’lere çıkmasının sebebi odur. Başka hiçbir şey değildir. İştahları kabardı yine. Yine o faiz lobisiyle, dünyadaki partnerleriyle, ortaklarıyla bir araya gelerek Türkiye’nin başına yeni bir kumpas yapmaya çalışıyorlar. Yeni bir tezgah yapmaya çalışıyorlar. Bir demokrasi suikastı gerçekleştiriyorlar. Bu ülkenin en önemli unsurlarından birisi olan istiklal ve huzura bir suikast gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Çünkü gözleri yok biliyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.


Editör: E. Candan