ERCOŞKUN YENİDEN BAŞKAN

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Genel Kurulu için gittiği Ürdün’ün Başkenti Amman'dan yurda döndü.

ERCOŞKUN YENİDEN BAŞKAN
11.02.2014 - 16:36

Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Genel Kurulu için gittiği  Ürdün’ün Başkenti Amman'dan yurda döndü.

Ercoşkun yurrda dönüşünde yaptığı açıklamada; "Biz Suriyeli kardeşlerimize mülteci demiyoruz, MİSAFİR diyoruz" şeklinde kullandığı sözlerinin bütün ülkeler tarafından alkışlandığını kaydetti.

08-09-10 Şubatta Ürdün’ün Başkenti Amman’da yapılan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) toplantısında yapmış olduğu sunumda Suriyeli mülteci kamplarından bahseden Ercoşkun; “Lübnan ve Urfa’da yaşayan Suriyeli mültecilerin son durumlarını rapor haline getirdik, Ürdün’ün Başkenti Amman’da yaptığımız AİBPA Genel Kurulunda yaptığım konuşmada kampların durumunu slayt sunumu eşliğinde tüm katılımcı ülkelere anlattım ve oldukça ilgi çekti. Hatta Almanlar kendi meclislerinde hazırladığımız sunumu göstermek için bizden talepte bulundular. "

“Biz Suriyeli kardeşlerimize mülteci demiyoruz, MİSAFİR diyoruz”

"Sunumum esnasında sözüm tüm katılımcı ülkeler tarafından alkışlandı. Suriyeli mültecilerin barınma, yiyecek içecek, sağlık, eğitim ve diğer ihtiyaçları gibi konuları hakkında hazırladığımız tüm raporlar görüşülerek karara bağlandı ve kabul edildi.” Türkiye’nin Suriye konusunda yaptıklarının sadece ifade etmekle kalmadığını ve tüm çalışmaların fiiliyata döküldüğünü Asambleye anlatan Ercoşkun, Suriyeli mültecilerle ilgili önemli kararlara imza attıklarını ve en kısa zamanda bu kararların uygulamaya geçeceğini bildirdi.

Ercoşkun; “Asamble toplantısında Ekonomik Komite Başkanlığı olarak hazırladığımız Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin ekonomik yapıları, kalkınmadaki payları, işletme sürekliliği gibi konularda, Ayrıca dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlayan, teminat ve kefalet gerektirmeden verilen küçük sermayeler yani Mikro krediler ile ilgili çalışmamızı tamamlayarak AİBPA Genel Kuruluna sunduk. Sunduğumuz bu rapor tüm katılımcı ülkelerin oy birliği ile kabul edildi.

 

Ercoşkun oy birliği ile yeniden AİBPA Ekonomik Komite Başkanı

 

Ercoşkun; “AİBPA Genel Kurulunda 2 yılda bir yapılan Komite Başkanlığı seçimlerinde 2011 yılında Ekonomik Komite Başkanlığına aday olmuştum ve tüm katılımcı ülkelerin oy birliği ile Başkanı seçilmiştim. 8 Şubatta Ürdünün Başkenti Amman’da yapılan AİBPA Genel Kurulunda tekrar komite seçimleri oldu ve Ekonomik Komite Başkanlığına tekrar adaylığımı koydum. Bir önceki seçimdeki gibi tüm katılımcı ülkelerin oy birliği ile Ekonomik Komite Başkanlığına yeniden seçildim.

 

Ercoşkun Brüksel’e sekretarya kuruyor

 

Ercoşkun’un bir önceki genel kurulda Asamblenin Brüksel’de sekreteryasının kurulmasını ve bu sekretaryanın Asamblenin tüm işlerini yürütmesi talep etmişti. 8 Şubatta yapılan AİBPA Genel Kurulunda sekretarya kurulması görüşülerek karara bağlandı. Kararda sekretaryanın Ercoşkun tarafından kurulmasına burada çalışacak personelin Türkiye’den gitmesine karar verildi.


Editör: E. Candan