14 ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Bolu’nun plaka numarası 14 olması nedeniyle Bolu Belediyesi tarafından 2014 yılı Bolu yılı olarak ilan edildi.

14 ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
15.01.2014 - 11:25

Bolu’nun plaka numarası 14 olması nedeniyle Bolu Belediyesi tarafından 2014 yılı Bolu yılı olarak ilan edildi. Bir yıl boyunca her ayın 14’ünde birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak Bolu yılının ilk etkinliği çok coşkulu bir şekilde başladı.

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen 2014 yılı Bolu yılı etkinliği yoğun bir kalabalık ve büyük bir coşkuyla başladı.2014 yılının her ayının 14’ünde etkinliklerle kutlanacak programın startını İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz verdi. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde çocuk tiyatrosu ile başlayan etkinliğe katılan Ahmet Baysal ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz minik öğrencilere sarılarak sahnede “Hayat Bayram Olsa” şarkısını öğrencilerle ve tiyatrocularla birlikte söyledi. Programın sonunda katılımcılar tarafından Ahmet Baysal’ın ve Başkan Yılmaz’ın performansı büyük alkış aldı.

Protokol el işi ürünleri yakından inceledi

Program Bolu Belediyesi önünde kurulan stantların açılışı ile devam etti. İlçe belediyeler, Halk Eğitim Merkezi ve Bolu Belediyesi kursiyerleri  tarafından açılan el emeği ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezen protokol üyeleri, stantlarda uzun uzun incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile birlikte bayanlar tarafından yapılan el işi ürünleri yakından incelediler.

Bugünlerin Bolu’ya hayırlar getirmesini diliyoruz”

Başkan Yılmaz konuşmasında, 2014 yılının Bolu yılı olacağını ifade ederek;  “2014 yılının Bolu yılı olması fikri Sayın Ahmet Baysal’dan geldi. Bu fikir çerçevesinde 2014 yılını Bolu yılı olarak kabul ederek her ayın 14’ünde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Bugün 2014 yılının ilk ayının 14’üncü günündeyiz. Bugünlerin Bolu’ya hayırlar getirmesini diliyoruz. Stantlarımızı gezdiğimizde şöyle bir baktık. Halk eğitim ve Bolu Belediyesi’nin açmış olduğu kurslara giden bayanlarımız ürettikleri el işi ürünleri ve hamur işi yiyecekleri stantlarda sergileme fırsatı yakaladılar. Kursiyerlerimiz tarafından üretilen bu ürünlerden para kazanabilecekleri bir alt yapı sağlayabilirsek kadınlarımız evlerinde yaptıkları el işi ürünleri ile evlerinin ekonomisine katkı sağlayabilecekler. Takı kursu ile başladık şimdi oya kursunu açacağız. Amacımız Bolu’da yaşayan kadınlarımızın gözünün nuru elinin emeği ile evine katkı sağlayabilmesidir. Daha önce kadın girişimcilerimizin katkısı ile Bolu Elişi Hatıraları Derneğini (BEHDER)kurduk. Burada kadınlarımız Bolu’nun yöresel ürünlerini Türkiye’ye tanıtıyorlar. Birlikte üreterek daha da büyüyeceğiz” diye konuştu.

Bolu’nun diğer illerde de tanıtılmasını sağlayalım”

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’da konuşmasına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür ederek başladı.Ahmet Baysal, 2014 yılının Bolu yılı olması fikrinin İzzet Baysal Vakfı Mütevelli üyelerinden çıktığını bu fikrinde kendisinin çok hoşuna gittiğini belirterek; ”Sayın başkanımızda bizi kırmadı. Bolu günlerinin startını birlikte verdik. Sizinle bir anımı paylaşmak istiyorum. Ben liseyi İstanbul’da okudum. Orada da yüreğimizde Bolu sevdası vardı. Bir gün derste Coğrafya öğretmenimiz İstanbullu bir çocuğu kaldırdı. Haritada şehirlerin isimleri yoktu ‘Bolu’yu göster’ dedi. Çocuk bilemedi teneffüste çocuğun yakasını yapıştım Bolu’nun yerini nasıl bilmezsin diye şimdi de İstanbul’da çevremdekilere 14 hangi ilin plaka numarası diye soruyorum bilemeyene hala kızıyorum.2014 yılı inşallah Bolu’yu tanıtıcı bir yıl olsun. Bu etkinliklere sadece belediye değil herkes katkı versin. Bolu’nun diğer illerde de tanıtılmasını sağlayalım. Bolu’nun sanat cevherini orada da tanıtalım. Böyle günlerde Bolulularla olmaktan çok mutluyum” dedi.


Editör: E. Candan