DOYASIYA EĞLENDİLER

Köroğlu Engel-Siz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. 

DOYASIYA EĞLENDİLER
4.12.2013 - 08:42

Köroğlu Engel-Siz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programda, engelli vatandaşlar tarafından şiirler okundu ve türküler söylendi. Anlamlı programda engelli, engelsiz herkes doyasıya eğlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle Köroğlu Engel-Siz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir program düzenlendi. Katılanların doyasıya eğlendiği ve stres attığı programa Bolu Vali Vekili Ömer Eru, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, Türkiye genelinden engelli dernekleri üyeleri, federasyon başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. İlk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program daha sonra konuşmalar ile devam etti.

“Beni en çok sevenler engelliler, çünkü bende onları çok seviyorum”

Programda bir konuşma yaparak Bolu’da engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürmeleri adına birçok çalışma başlattıklarını fakat daha yolun başında olduklarının altını çizen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Engelli kardeşlerimiz için her zaman elimizden gelen ne olursa yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa engelli kardeşlerimizin işlettiği bir çay bahçesini onların hizmetine sunduk. Yalnız burada dikkat etmenizi isterim, çalıştıkları demiyorum tamamen kendilerinin işlettikleri bir çay bahçesi.  Yine engelli vatandaşlarımız için şehrimizi uyumlu hale getirmek adına birçok çalışmaya imza attık. Fakat bazı eksiklerimiz var olacaktır da. Bu sebeple ben Bolu’da yaşayan engelli kardeşlerimizden her zaman bizlerin gözü olmalarını istiyorum. Çıkın şehirdeki eksiklikleri, noksanları bize bildirin ki bizde çözümünü hemen sağlayalım. Beni en çok seven insanlar engelli insanlardır, sebebi de benimde onları çok sevmemdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar tarafından şiirler okundu. Sabiha Dursun, Güleser Çavuşoğlu ve Songül Savaş okuduğu şiirler ile programa katılanlara duygulu anlar yaşattı. Programda son olarak görme engelli olan Kayseri Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen bağlama eşliğinde türküler söyledi. Çimen’in türküleri eşliğinde oynayan engelli birçok vatandaş katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.


Editör: E. Candan