ERCOŞKUNÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "3 Aralık Dünya Engeliler Günü" münasebetiyle mesaj yayınladı.

ERCOŞKUNÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK
3.12.2013 - 11:05

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "3 Aralık Dünya Engeliler Günü" münasebetiyle mesaj yayınladı.

Ercoşkun; “Ülke nüfusumuzun yüzde 12'si engelli vatandaşlarımızdan oluşmakta, engellilerin kendi hayatlarında karşılaştıkları en büyük zorluk sahip oldukları engeller değil; engellilikten kaynaklanan farklılığı bahane eden toplumun, engellilere karşı geliştirdiği engelleyici tutumlardır"dedi.

Ercoşkun mesajına şunları kaydetti, “AK Parti iktidarında engellilere yönelik önemli çalışmalar yapıldı. Bunlardan en önemlisi de 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Engelliler Kanunu'dur, Türkiye'de 1400'den fazla maddeden oluşan bir Engellilik Hukuku alanını ele alan bu kanun ile engellilerimizi sosyal hayata daha fazla kanalize etmekle birlikte; onların eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal güvenliğe kadar birçok başlıkta problemleri de çözüme kavuşmuştur" dedi.

Sosyal hayatın içerisinde onurlu bir birey olarak yer almanın herkes gibi engellilerin de en temel hakkı olduğunun altını çizen Ercoşkun, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda devletimizin imkân ve kaynaklarının yanı sıra; milletimizin her bir ferdi de elbirliği ve gönül birliği ile çözümün birer parçası olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."


Editör: E. Candan