İZZET BAYSAL VAKFINDAN BİR ESER DAHA

İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve vakfın 132’nci eseri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Seben İzzet Baysal Kampüsü Seben Meslek Yüksekokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

İZZET BAYSAL VAKFINDAN BİR ESER DAHA
8.10.2013 - 09:27

İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve vakfın 132’nci eseri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Seben İzzet Baysal Kampüsü Seben Meslek Yüksekokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Geleneksel 11. Seben Elma Festivali ile birlikte düzenlenen temel atma törenine İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal başta olmak üzere Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu milletvekilleri Tanju Özcan ve Fehmi Küpçü, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak 11. Seben Elma Festivali geleneksel yürüyüşüne katılan Bolu protokolü tören alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı ile yöresel Seymen ekibinin gösterilerini izledi. Ardından İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal yaptığı konuşmada, Seben Meslek Yüksekokulu’nun temelinin atılmasında hem Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un hem de Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ’ın büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, “Bu büyük başarıdır. Her ikisinin de o kadar büyük katkıları var ki…Bugün atacağımız üniversite ünitesinin, yüksek meslek okulunun inşaatını seneye bitiriyoruz. Biz seneye beklerken Rektörümün de katkılarıyla Seben’de devlete ait tesisler onarıldı ve 40 üniversite öğrencisi de bu yüksek okulu kazanma başarısını yakaladı.” diye konuştu.

‘İzzet Baysal’ı Son Derece Mutlu Edecek.’

Baysal, zaman zaman duygulandığı konuşmasında, okulun yapımı tamamlandığında girişine şu cümlenin yazılmasını istedi: “Bu okul vakfın kurucusunun büyük dedesi Seben’in Kuzgölcük köyünde yaşamış Hacı kara Ahmet Kuzgölcüklü anısına İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılmıştır.” Baysal, bunun kendilerini ve büyük hayırsever İzzet Baysal’ı son derece mutlu edeceğini söyledi.

Baysal, Seben’in nüfusunun azalmasından duyduğu kaygıyı da dile getirerek, “Ama ben eminim ki bugün başlatılan bu hareketle kısa zamanda bu nüfus geriye dönecek. Rektörüm seneye bu yeni bina bittiği zaman ziraat bölümü açma kararı aldı. Bu bölüme gelecek hocalar ile bu bölümden yetişecek öğrenciler Seben’i yeniden kalkındıracak. Buna inanıyorum, eminim ki Seben’in nüfusu 7 binlerden 15 bin 20 binlere çıkacaktır.” diye konuştu.  

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, üniversitemiz, İzzet Baysal Vakfı ve Seben Belediyesi’nin ‘güzel’ iş birliğiyle temeli atılan Seben MYO’ya en büyük katkıyı Ahmet Baysal’ın verdiğine dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir taraftan İzzet Baysal Vakfı okulun binasını yaptırmakta diğer taraftan ise açılan programa hem yurt hem lojman hem de geçici eğitimin yapılacağı binanın hazırlanmasına Belediye Başkanımız büyük destek verdi. 40 öğrencimiz yakında kayıtlarını yaptıracak ve Seben’de yükseköğrenim hayatı yakın bir zamanda başlamış olacak. Gelecek seneden itibaren de ilave programlar açılacak. En önemlisi de tarımsal faaliyetlerle ilgili programlar ve ayrıca Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemizin tarımsal araştırmalarının da yapılacağı istasyonlarla Seben geleceğe hazır durumda olacak.”

AİBÜ Seben İzzet Baysal Kampüsü, Seben Meslek Yüksekokulu

Konuşmasında gelecek yıl Ağustos ayında bitirilmesi planlanan Seben MYO hakkında bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, 2 bin 500 m² kapalı alanı olacak yüksekokulda derslikler, laboratuvarlar, amfi, kütüphane ve yemekhane ile 148 kişilik konferans salonu bulunacağını söyledi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ise, Seben için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Bizim için önemli olan AİBÜ Seben MYO temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu gerçekten bizim ilçemiz için çok önemli. Hem İzzet Baysal Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Baysal’a hem de mütevelli heyetine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sayın Rektörüme, milletvekillerine bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra Seben’in geleceğini üniversitemizle beraber tesis edeceğiz. Bugün atılacak temelle Seben geleceğine daha güzel ve daha aydınlık şekilde bakacak.” diye konuştu. Süleyman Özbağ konuşmaların ardından Ahmet Baysal ve Prof. Dr. Hayri Coşkun’a plaket takdim etti.

Daha sonra AİBÜ Seben İzzet Baysal Kampüsü Seben Meslek Yüksekokulu’nun temeli protokol tarafından atıldı. Törenin ardından Rektör Coşkun; Ahmet Baysal ve diğer protokol üyeleri ile birlikte tadilatı yapılan ve yeni yüksekokul açılana kadar öğrencilere hizmet verecek binayı gezdiler. Burada öğretim elemanlarıyla bir süre sohbet eden Ahmet Baysal, yeni eğitim döneminde kendilerine başarılar diledi.


Editör: E. Candan