KIZILTANMESCİTLER ALLAHA EN SEVİMLİ OLAN MEKANLARDIR

Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeni ile mesaj yayınladı.

KIZILTANMESCİTLER ALLAHA EN SEVİMLİ OLAN MEKANLARDIR
7.10.2013 - 12:11

Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeni ile mesaj yayınladı.

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi "Camiler aynı safta omuz omuza namaz kılındığı, birlik ve beraberliğin güçlendiği yerlerdir. İnanan gönüllerin huzur bulduğu, manen beslendiği, kardeş bedenlerin birleşerek tek vücut olduğu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, yaratılış gayesi olan kulluğun yüce Yaratıcıya topluca arz edildiği, Müslüman bünyedeki şahadetin defalarca yinelendiği, mübarek ve müstesna mekanlardır. Vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin telkin edildiği,çalışma azminin aşılandığı, güzel ahlakın işlendiği, eğitim yuvalarımızdır. Dinimizin cami ve cemaate verdiği önemi, Peygamberimizin (S.A.V.) Hicreti esnasında daha Medine’ye varmadan Kuba Mescidi’ni, Medine’ye ulaşınca da ilk iş olarak Mescid-i Nebevi’yi, kendisi de bizzat çalışarak inşa etmelerinden çok net anlamaktayız. Camilerimiz; sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V.)’in ‘Mescitler, Allah’a en sevimli olan mekânlardır’ hadis-i şerifleriyle edep, terbiye, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının kazandırıldığı ilim ve irfan ocakları olma vasfını da üzerinde taşımaktadır. Camilerimiz toplumsal açıdan da, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde devamlılığı olan ve çevresini aydınlatan kandiller olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.

İnsanlarımızla iç içe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, halkımız arasında uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlere çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde vatanımızın her köşesinde ve yurt dışında bu ulvi görevi yerine getiren din görevlilerinin toplum hayatında önemli bir misyonu vardır. Din Görevlileri, sadece bir kuşağın değil, çocukların, gençlerin, yaşlıların, kısaca herkesin moral ve ümit kaynağıdır.

Bu duygu ve düşünceler ile "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, camilerin yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen ve rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, bu hizmetlerde daim olanlara başarılar temenni ediyorum."


Editör: E. Candan