833 BİN LİRALIK AŞK OYUNU

Bolu’da aşk yaşadığı kadının hesabına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hesabından 600 bin TL aktardığı iddiasıyla ‘zimmete para geçirme’ suçundan yargılanan Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ramazan G.’nin ilk duruşmasında erteleme kararı çıktı.

833 BİN LİRALIK AŞK OYUNU
3.10.2013 - 18:46

 

Bolu’da aşk yaşadığı kadının hesabına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hesabından 600 bin TL aktardığı iddiasıyla ‘zimmete para geçirme’ suçundan yargılanan Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ramazan G.’nin ilk duruşmasında erteleme kararı çıktı. 
Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreterliği görevini yaparken kurumun 833 bin lirasını zimmetine geçirmekten tutuklanan Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ramazan G., Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Ramazan G., bankalardan tam olarak ne kadar para çektiğini bilmediğini söyleyerek, “Bir dönem boşluğa düşmüştüm. Bu sırada internet vasıtasıyla Pınar S. isimli hanım ile tanıştım. Zamanla onunla olan dostluğumuz ilerledi. Bir süre sonra benden para istemeye başladı. Bende Tahir Gayret’in imzasını atarak, bankalardan para çektikçe Pınar S.’ya gönderdim. Yaklaşık 600 bin liranın ona aktarıldığı iddia ediliyor. Bir dönem onun sesini duyamadan yaşayamaz konuma gelmiştim. Ona olan ilgim ve sevgim nedeniyle bu paraları ona gönderdim” dedi.
Ramazan G. ifadesinin devamında, BESOB’daki ödeme laçkalığına vurgu yapıp, kendisinin imza yetkisinin olduğunu belirterek, “Çoğu kez normal ödemeleri hep ben yapardım. Çoğu ödemeler faturalı değildi. Örneğin TV 5 Kanalı'na 5 bin lira ödeme yapıldı. Bunun karşılığında fatura falan alınmadı. Dolayısıyla bu ödeme kayıtlara geçmedi. Kurumda denetleme diye bir şey olmadığı için. Ben bu suça ister istemez yöneldim” şeklinde konuştu.
Duruşmaya katılan Pınar S. ise, ifadesinde Ramazan G.’den toplamda 50-60 bin lira civarında para aldığını söyleyerek, “Kendisiyle gönül birlikteliğim olmadı. Ama cinsel birlikteliğimiz oldu. Bu devirde kimse kimseye 600 bin lira vermez. Üstelik paraları elden aldım. Bahse konu miktarda paraları bana değil, Antalya'daki görüştüğü başka kadınlara yedirmiştir. Ben Ramazan G.’nin cep telefonunda o kadınların çıplak resimlerini bile görmüştüm” ifadelerini kullandı.
Hakimin “Hesabınızdaki 360 bin liraya bloke konulmuş” sözleri üzerine Pınar S., “Ben restoran işletiyordum. Araba alım satım işi ile uğraştım. Bu paralar buralardan kazandığım paralardır” iddiasında bulundu. 
Ramazan G. İse restoranın 2009 yılında kapandığını ve belediyeye olan su borçlarını bile kendisinin ödediğini söyleyerek, “O hesaplar incelenirse hesap hareketlerinin kendisiyle tanışmamızın ardından arttığı görülür. Benim bu duruma düşmemin sebebi Pınar S. hanım ve Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin denetim kurulunun yeteri kadar görevini yapmamasıdır” dedi.
Duruşmada davacı olarak dinlenen BESOB Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Ayan ise, Ramazan G.’den şikayetçi ve davacı olduklarını belirtti. Mahkeme hakimi, sanığın ek savunma yapması için davayı 14 Kasım Pazartesi gününe erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Editör: E. Candan