BAKAN MÜEZZİNOĞLU LAFIN KİME GİTTİĞİNİ BİLİYORMU?

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bolu tüneline patates deposu yapmayı düşünen patates kafalılara ne yapabileceğimizi gösterdik" dedi. Fakat Bakan Müezzinoğlu o sözün muhatabının Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz olduğunu bilmiyordu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU LAFIN KİME GİTTİĞİNİ BİLİYORMU?
29.09.2013 - 15:34

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, 11 yıldır Türkiye'de 75 milyon ülke insanıyla yol yaptıklarını, yol açtıklarını ve yol gösterdiklerini söyledi. Yol kelimesine bakarak sadece bölünmüş yolların algılanmaması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Tabi ki birilerinin hayal edebileceğinin ötesinde bölünmüş yollar yaptık. Otobanlar, tüneller, tüp geçitler yaptık. Bolu tünelini patates deposu yapmayı düşünen patates kafalılara ne yapabileceğimizi gösterdik" diye konuştu. 

BAŞBAKANDA AYNI GÖNDERMEYİ YAPMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da Nisan ayında gerçekleşen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında aynı konuya atıfta bulunmuş ve “ “Dediler ki burayı patates deposu yapalım. Bunları konuştular niye? Zira bu terazi bu sıkleti çekmez. Kafası basmaz bunların” demişti.

İŞİN GERÇEĞİNİ BİLİYORLAR MI ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da muhalefete gönderme yapalım derken aslında bu fikrin sahibi olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a gönderme yaptıklarının ne kadar farkındalar.

İŞTE HAFIZALARDA YANLIŞ KALAN GERÇEK 

16 Nisan 1993 tarihinde Bolu Dağı Geçişi Projesi kapsamında çalışmalara başlanıldı. Düzce’nin Asarsuyu, Bolu’nun ise Elmalık mevkilerinde kazı çalışmaları devam ederken 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde Elmalık tarafından yapılan kazı çalışmalarında betonlanmayan kısımda göçük meydana geldi. Bunun üzerine göçüğün meydana geldiği 350 metre uzunluğundaki iki tüp terk edilerek, güzergah değiştirildi. Elmalık mevkiinde yeniden kazı çalışmalarına başlanılarak, tünelde kazı çalışmaları tamamlandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın o tarihte gündeme getirdiği patates deposu fikri aslında atıl kalan 350 metrelik iki tüp içindi .


Editör: E. Candan