VALİ BEY MÜJDEYİ VERDİ

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yol yapım çalışmalarının devam ettiği Yedigöller Milli Parkı’nda incelemelerde bulunarak, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.

VALİ BEY MÜJDEYİ VERDİ
25.09.2013 - 10:40

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yol yapım çalışmalarının devam ettiği Yedigöller Milli Parkı’nda incelemelerde bulunarak, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi. 
Vali İbrahim Özçimen, yoğun şekilde yapımı devam eden Yedigöller Milli Park’ına giderek yol yapım çalışmaları ve park içindeki yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Yol boyunca çeşitli yerlerde durarak çalışmalara bakan Vali Özçimen, işçilerle de sohbet etti. Yedigöller Milli Park’ında yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Vali Özçimen, “Güzel çalışmalar yapılıyor. Yol genişliyor. Sanat ve altyapı çalışmaları ile istinat duvarları yapılıyor. Orman Bölge Müdürlüğümüz burada Özel İdare ile güzel bir işbirliği sergiledi. Özel idare araçlarını verdik. Orman Bölge Müdürlüğü sanat yapılarına 436 bin lira, büyük onarımlara 405 bin lira, üst yapıya da 235 liraya toplam bir milyon 77 bin liralık bir harcama yaptı. Bu çalışmalar inşallah Ekim ayının ikinci yarısına tamamlanmış olacak ve asfalta hazır hale gelmiş olacak” şeklinde konuştu.
Gerekli çalışmaların yapılabilmesi için ödeneğin de geldiğini söyleyen Vali Özçimen, “Bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimlerde Yedigöller yolu dışında Aladağlar-Sarıalan yolunu hem de Mudurnu-Taşkesti yolunu söylemiştik. O turizm yolları ile birlikte 10 milyon liralık bir ödenek ilimize intikal etti. İnsanlarımızın daha iyi bir yolda, daha güvenli ve süratli dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Yedigöller’e ulaşmaları için çalışıyoruz. Hizmetimizi tamamladığımızda burayı herkes görmüş olacak. Milletin parasını heba etmek istemeyiz. İhale sürecini en azından şimdi bitirmek istiyoruz. Arkadaşlar üzerinden bir kış geçmesi gerekiyor diye değerlendirirlerse öyle yapabiliriz. Herkes emin olsun ki artık para biz de ve biz önümüzdeki yaz mevsiminde asfalt şartları oluştuğunda asfaltı atarız” ifadelerini kullandı.
Yedigöller’i renk cümbüşünün yaşandığı aylara hazırlamaya çalıştıklarını kaydeden Vali Özçimen, “Dünyanın en güzel tabiat parklarından Yedigöller’deyiz. Yedigöller’i Ekim sonundan Kasım ortasına kadar renk cümbüşünün yaşandığı, yaprakların sarı yeşil kırmızı kahverengi renklerle oynaştığı döneme hazırlamaya çalışıyoruz. Bu parkın içinde yollara 780 bin liralık otopark için 450 bin liralık köprü ve iskelelerin yenilenmesi için 260 bin liralık barınaklar ve tuvaletler için de 150 bin liralık toplam bir milyon 940 bin liralık bir harcama yapıyoruz. İnşallah dünyanın her yerinden gelecek olan fotoğrafçılara Yedigöller’imizi hazırlıyoruz” diye konuştu.
Park içine belli bir mesafe kala araç girişinin de olmayacağını ve bunun da doğayı korumak için olduğunu söyleyen Vali Özçimen, “Parkı insanların kullanmasını istiyoruz. İnsanlarımız önce eşyalarını bırakacaklar sonra araçlarını otoparka çekecekler. Bunun için iki farklı bölgede araç otopark alanı hazırlıyoruz. Bolu girişinde ve Mengen girişinde otoparklarımız olacak. Yeterli olacağını düşünüyorum. İnşallah yol ile birlikte konaklama alanları konusunda da bir çalışma yapılacak. Şu anda karavan ve çadırlar burada kalabiliyor. Yollar bitip hareket artınca buraya gelenlerin her türlü ihtiyacını karşılayacak yerler oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan