VALİ ÖZÇİMEN "SONSUZ ŞÜKRAN VE GÖNÜL BORCU DUYUYORUZ"

Bolu Valisi İbrahim Özçimen gaziler günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 

VALİ ÖZÇİMEN
19.09.2013 - 11:10

Bolu Valisi İbrahim Özçimen gaziler günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. .Özçimen açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

"Uğruna büyük mücadeleler verilerek ve bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Onlar bağımsız yaşama kararlılığından asla ödün vermemiş, canları pahasına yurdumuzun her karış toprağını sonuna kadar savunmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, bizlere özgür ve çağdaş yaşam olanakları sunan, aydınlık yarınlara güvenle bakmamızı sağlayan başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimize sonsuz şükran ve gönül borcu duyuyoruz.

Şu husus iyi bilinmelidir ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başta Çanakkale savaşı olmak üzere Sakarya’da, Dumlupınar’da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bu anlamlı günde tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum."


Editör: E. Candan