ANKETTEN KİMİN İSMİ ÇIKIYOR?

CHP’liler 29 Eylül’de adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek. Üç isimden kimin sandıktan çıkacağı merakla beklenirken, geçtiğimiz günlerde yapılan bir anketle ilgili en önemli ipuçlarına ulaştık.

ANKETTEN KİMİN İSMİ ÇIKIYOR?
18.09.2013 - 20:31

   CHP’liler 29 Eylül’de adaylarını belirlemek için sandık başına gidecek. Üç isimden kimin sandıktan çıkacağı merakla beklenirken, geçtiğimiz günlerde yapılan bir anketle ilgili en önemli ipuçlarına ulaştık.

   Yerel seçim öncesi CHP keskin virajda… Üç aday adayının 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde partinin adayı olabilmek için aylardır büyük mücadele verdiği CHP’de, genel merkez kararı “parti tabanına” bırakmıştı.

   BÜYÜK GÜN 29 EYLÜL

   Bolu Milletvekili Tanju Özcan, üyelerin oy kullanacağı temayül yoklamasının 21 Eylül’de yapılacağını açıklasa da genel merkezdeki MYK toplantısı sonrası flaş bir gelişme yaşanmış CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin Bolu’da belediye başkan adayının belirleneceği temayül yoklamasının ertelendiğini twitter'dan açıklamıştı.

    Yeni tarih 29 Eylül; CHP’liler bu tarihte sandık başına gidecek ve temayül yoklamasında Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Yüksel Ceylan veya Hüseyin Cahit Çıngı’dan biri için oy kullanacak.

   SANDIKTAN KİM ÇIKAR

   Şimdi CHP’de cevabı en çok merak edilen soru sandıktan kimin çıkacağıyla ilgili. Temayül yoklaması yaklaştıkça birçok dedikodu ve spekülasyon ile CHP üyeleri etkilenmeye çalışıyor bu da çıkabilecek sonuçla ilgili kafaları daha da karıştırıyor. Ancak bu konuda çok önemli ve bilimsel ipuçlarına ulaştık.

   CEVABIN ANAHTARI ANKET

   Bilindiği ve yerel basına yansıdığı gibi ülke genelinde yerel seçimlere dönük anketler yapanPR şirketi BUPAR, Ağustos ayı içinde Bolu’da da 1500’e yakın kişiyle yüz yüze görüşerek bir anket yapmıştı. Bu anketten çıkan sonuçlarla ilgili çeşitli iddialar yerel basında yer alsa da net sonuçlar öğrenilememişti. İşte o ankette CHP ile ilgili net bilgiler elimize ulaştı.

   EN BİLİNEN YILMAZ VE CEYLAN

   Temmuz sonunda yapılan ve Ağustos ayında analizi tamamlanan ankete göre Bolu seçmeninin en çok tanıdığı iki siyasetçi Aladdin Yılmaz ve Yüksel Ceylan çıktı. CHP aday adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu’nun, Ceylan’ın yarısı kadar bilinir olması ise dikkat çekici. Çıngı’nın bilinirliliği iki aday adayının da çok altında kaldı.

   ANKETE GÖRE CHP’LİLER “CEYLAN” DİYOR

   CHP’ye oy vereceğini söyleyenlere sorulan “CHP seçimi kiminle kazanır sorusuna verilen cevaplar içinde de Yüksel Ceylan, Çıngı ve Mısırlıoğlu’nun çok önünde. Ceylan ile ilgili genel kanaat de iyi. Bolulara göre kentin en önemli sorunu da bozuk yollar.


 


Editör: E. Candan