BU POLEMİK UZAR

Bolu İHH 'nın organize ettiği ,Mısır ve Suriye’deki katliamların protesto edildiği etkinlikler hakkında sosyal paylaşım sitesinden yorum yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'a Ak Partili siyasetçi Abdullah Uzun'dan sert eleştiri geldi.

BU POLEMİK UZAR
28.08.2013 - 01:08

Bolu İHH 'nın organize ettiği ,Mısır ve Suriye’deki katliamların protesto etmek maksadıyla akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan dua ve kuranı kerimler  hakkında sosyal paylaşım sitesinden yorum yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'a  Ak Partili siyasetçi Abdullah Uzun'dan sert eleştiri geldi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi Faceebok tan Bolu Belediye Meydanında Bolu İHH derneğinin organize ettiği etkinlikler hakkında “Günlerdir Bolu Belediyesi önünde sözde Mısır'daki olayları protesto etmek amacıyla yapılan eylemde yüksek sesle ilgili ilgisiz herkese müzik dinletenlerin saat 23:00'e kadar izni varmış. Bu tür etkinliklerde seçimler dahil yasal sınır saat 18:00’dir. Ama yandaş tv, yandaş dernek, yandaş kurum olunca Vali ne yapsın? O da AKP memuru sonuçta"  ifadelerini kullanmıştı.

Ak Partili Siyasetçi Abdullah Uzun Twitter’da Yıkılmazı  adeta bombardımana tuttu.Uzun Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı "Duydum ki Belediye önündeki eylem "sözde" imiş. Bunu diyen de, "Halkçı" imiş. Ve partisinin tüzüğünün içindeki "Halkçılık" ilkesi Mısır'da ölen HALK'ları kapsamıyormuş. Halkların değeri sizin için bir ağaç, bir park kadar değeri yok sanırım. Evet, ben Mazlum'un yandaşıyım. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun; benim için insan bir ağaçtan önce gelir. Bizim ahlakımız bu olmadı, olmayacak da. Biz bu toprakların üzerinde yönetime ne zaman talip olduysak, farklılıkların tamamını kabul ettik. Mısırlı, Antepli, Rizeli, Azerbaycanlı, Alevi, Sünni, Laik, Çağdaş vs diye kümelendirme işi ancak size yakıştı.Vicdani bir tepkimeyi (ağlamak) bile genel başkanınız çocukça diye atfetti. Sizin de Mısır için meydanda toplanan Bolu Halkına yandaş demeniz beni şaşırtmadı. Öyle Genel Başkana, Böyle İlçe Başkanı .Sizi anlıyorum, siyaset yapmaya çabalıyorsunuz. Ve en büyük silahınız olan ayrıştırmayı kullanıyorsunuz. Ama size tavsiyem, insanların yaşam hakları, inançları ve ölümleri üzerinden siyasetçilik oynamayın. Velhasıl, börtü böceğe, çiçeğe verdiğiniz önemin onda birini ayırt etmeden insanoğluna verin. Tıpkı bizim gibi."

Abdullah Uzun'un Twitter hesabından yaptığı yorumlara Yıkılmaz'ın cevabıda gecikmedi . Yıkılmaz ,Uzun'u bitmişlikle eleştiren yorumunda şu ifadeleri kullandı "CHP olarak şiddet içermeyen her demokratik eylemin arkasındayız. Eylemi yapanın kimliği, kökeni, etnisitesi kurum olarak CHP'yi ilgilendirmez. Ancak özgürlük bir başkasının yaşam alanını tehdit etmeye başladığında biter. Bolu'da bugüne değin hiçbir kuruma gece 23:00'e kadar istediğin kadar yüksek sesle çal söyle diye izin verilmemiştir. Ama konu yandaş örgüt olduğu zaman İlin valisi noter gibi sadece onay yeridir. Bu haklı serzenişimize kurum olarak kimse tepki vermezken, sadece soyadı Uzun olan, parti anahtarını AKP'ye teslim etmiş, siyaseten bitik Abdullah UZUN sosyal medya üzerinden eleştirmiş...Ne diyeyim Numan Kurtulmuş Abdullah Uzun batmış..."


Editör: E. Candan