BU PROJE ALMANLARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi tarafından sokaklarda yaşayan kediler için yaptırılarak hizmete sunulan kedi evleri Almanya İnsani Yardım Derneği’nin de dikkatini çekti.

BU PROJE ALMANLARIN  DİKKATİNİ ÇEKTİ
2.08.2013 - 14:36

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi tarafından sokaklarda yaşayan kediler için yaptırılarak hizmete sunulan kedi evleri Almanya İnsani Yardım Derneği’nin de dikkatini çekti.

Almanya İnsani Yardım Derneği tarafından yaptırılarak Bolu Belediyesi’ne hediye edilen ve Karaçayır Park’ da ki uygun bir alana yerleştirilen kedi evi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler şunları söyledi; 

“Bolu Belediyesi olarak hayvanları koruyan ve gözeten bir belediyeyiz. Bu kapsamda köpekler için modern bir barınağımız varken, kediler içinde belli noktalara sığınma ve barınma evleri yapıyoruz. İlimize misafir olarak gelen Almanya (İMECE) İnsani Yardım Derneği Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri’mizde iki gün boyunca iftar vermek ve sokak kedilerimiz için de bir adet sığınma evi yapmak istediklerini söylediler, bizde bu tekliflerini memnuniyetle kabul ettik. İnsani Yardım Derneği üyelerine katkılarından ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Almanya İnsani Yardım Derneği üyesi Tevfik Özgün’de, “Bolu ziyaretimizde yapmış olduğumuz geziler esnasında Bolu Belediyesi’nin daha önce yaptırmış olduğu kedi evi örneklerini gördük ve bu projeyi çok başarılı bulduk. Dernek olarak Ramazan’da sadece insanlara değil, hayvanlara da yardım edilmesi gerektiğini düşündüğümüz için onlara bir desteğimiz olsun istedik. Bu fikirden yola çıkarak bir kedi evi yaptırdık ve bu evi de Bolu Belediyesi Karaçayır Park’ da uygun bir alana koyarak hayvanların hizmetine sundu” diye konuştu.

Haber Fırat Öztekin


Editör: E. Candan