REKTÖR YABANCI ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPTI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

REKTÖR YABANCI ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPTI
30.07.2013 - 00:37

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile iftar yemeğinde bir araya geldi. 
İftar yemeğine AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran, öğrenci konseyi üyesi öğrenciler ve Nijerya, Liberya, Kenya, Yeni Gine, Endonezya, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ile Gürcistan’dan gelerek üniversitede öğrenim gören öğrenciler katıldı. Mercimek çorbası, taskebap, salata ve şekerpareden oluşan mönünün ikram edildiği iftarda öğrenciler, Rektör Hayri Coşkun ve Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
AİBÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Moğolistanlı Jolbyek Shakamzata, “2008’de üniversitemize gelen ilk yabancı öğrencilerden biriyim ve ilk kez bir rektörümüz bizi bu şekilde ağırlıyor. Ayrıca kendisiyle çok rahat konuşabiliyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin talep ve şikayetlerini tek tek dinleyerek not eden Coşkun, tüm sorunlarla ilgileneceği sözünü verdi. Rektör Coşkun, üniversitede dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere eğitim vermekten mutlu olduklarını belirterek, “Yabancı öğrenci sayısı üniversitelerimizde son dönemde daha da arttı. Bu sayı ne kadar fazla olursa o kadar iyidir. Sizlerle tanışmaktan çok memnun oldum. Gerek Türkiye’de gerekse kendi ülkelerinizde başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
AİBÜ Öğrenci Konseyi’nin 10 farklı ülkeden gelen öğrencileri buluşturduğu iftarda, Rektör Hayri Coşkun’a öğrenciler tarafından ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim edilirken, yeni dönemde üniversitede “Yabancı Öğrenci Şenliği” düzenlenmesi kararlaştırıldı.


Editör: E. Candan