Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Pa"> Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Pa" /> Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Pa">

BAŞKAN BOLUNUN DOKUZ YILINI ÖZETLEDİ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti İl Teşkilatıyla bir araya gelerek, 9 yıldan bu yana hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Yılmaz, “Çalışmalar başladığında ne cennetten vazgeçmeliydik ne de kalkınmadan” dedi. 

BAŞKAN BOLUNUN DOKUZ YILINI ÖZETLEDİ
23.07.2013 - 19:05

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti İl Teşkilatıyla bir araya gelerek, 9 yıldan bu yana hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Yılmaz, “Çalışmalar başladığında ne cennetten vazgeçmeliydik ne de kalkınmadan” dedi. 
Kentin çehresini değiştiren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 9 yılda yaptıkları çalışmaları partililere anlatmak için Bolu Belediyesi Gürzap Yılmaz Çok Amaçlı Salon’da toplantı yaptı. Bilgilendirme sunumuna Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İlçe Başkanı Erol Özak, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Taha Sönmezel, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve partililer katıldı. Görsel sunum eşliğinde yaklaşık 9 yılda gerçekleştirdiği 200’ün üzerindeki önemli projeyi partililerine maddeler halinde anlatan Başkan Yılmaz, “310 kilometre içme suyu hattı çektik. Vatandaşlarımızı Cumhuriyetin ilk yıllarından kalma kanserojen asbestli borulardan kurtardık. Su kaçaklarını ortadan kaldırdık. Şehrin bütün içme suyu şebekesini yeni baştan oluşturduk
Temiz, bol oksijenli, doğal sularda yaşayan mercan balıklarının bulunduğu Karadere sularının tamamını Bolu'ya kazandırdık. 3600 metrelik tünelin yapım çalışmaları başlatıldı. Arıtmaya ihtiyaç duymayan, masrafsız, doğal Karadere sularını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bolu'da önümüzdeki dönemde çeşmelerden memba suyu kalitesinde su akacak” diye konuştu.
Bolu’nun geleceğine adeta yatırım yaptıklarını söyleyen Alaaddin Yılmaz, “Şehre yetecek kapasitede Atık Su Arıtma Tesisi'ni hizmete soktuk. 110 kilometrelik kolektör hattı ile Bolu'da yaşanan çevre katliamına son verdik. Park ve bahçelerimizin sulanması, camilerimizin, itfaiyenin su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tüm şehri toplam 77 kilometrelik kullanma suyu şebekesi ile donattık. Türkiye'de ilk defa kullanma suyu şebekesi çektik. Su baskınlarının önüne geçtik. Yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını birbirinden ayırarak olası su baskınlarının önüne geçtik. 9 yıl içerisinde toplam 100 kilometrelik yağmur suyu, 132 kilometrelik kanalizasyon hattı döşedik” ifadelerini kullandı.
Sadece 2012 yılında 6 bin ton kağıt ve karton toplayarak 102 bin ağacın kesilmesini önlediklerini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti;
“Geçtiğimiz yıl yine bin 450 ton plastik, 220 ton metal toplayarak olası çevre kirliğinin de önüne geçtik. Avrupa standartlarındaki ayrıştırma merkezimizde geri dönüşümü mümkün olan çöpleri ayrıştırarak ekonomiye kazandırıyoruz. Günlük 350 ton çöpü ayrıştırabiliyoruz. Ayrıca, Türkiye'deki tavuk üretiminin üçte birini karşılayan şehrimizde hem tavuk atıklarının çevreye verdiği zararları ortadan kaldıracak hem de enerji üreteceğiz. Tavuk atıklarını enerjiye dönüştüreceğiz.”

Haber Murat Çelik


Editör: E. Candan