AİBÜ MATEMATİKÇİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Matematik alanında önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor.

AİBÜ MATEMATİKÇİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
4.07.2013 - 11:57

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Matematik alanında önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor.

Atılım ve Çankaya Üniversitelerinin desteğiyle düzenlenen Uluslararası Matematik Sempozyumu, AİBÜ’de başladı. Dünyaca ünlü matematikçi Prof. Dr. Ravi Agarwal’in yanı sıra sempozyuma, 29 ülkeden 100’ü aşkın akademisyen katılıyor.  

AİBÜ Kültür Merkezinde yapılan sempozyumun açılışına, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, sempozyumu düzenleyen Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan , Atılım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal Karapınar, Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Taş ile yerli ve yabancı akademisyenler katıldı.  

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, 29 ülkeden 100’ü aşkın saygın araştırmacıyı üniversitemizde ağırlamaktan büyük zevk ve onur duyduğunu belirterek katılımcılara ‘hoş geldiniz’ dedi. Coşkun, matematiğin diğer bilimlerin ‘temeli’ ve ‘anahtarı’ olduğunu vurgulayarak “Matematiğin gelişimi bilim, mühendislik ve diğer disiplinlerin büyümesini daha da destekleyecek. Bu konferansta sunulacak araştırma bulguları ile bu bilim dalını zenginleştirmeyi umuyoruz.” diye konuştu. 

29 Ülkeden 100’ü Aşkın Akademisyen Sunum Yapacak

Kendi adına düzenlenen sempozyumda konuşan Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Taş ise, üniversitenin kapılarını kendilerine açarak böyle bir sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Rektör Coşkun, Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ve AİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Varilci’ye teşekkür etti.

Sempozyumda ilk olarak dünyaca ünlü matematikçi Prof. Dr. Ravi P. Agarwal, ‘Singular Boundary Value Problems with Real World Applications’ konulu bir sunum yaptı. Rektör Coşkun, sunumun ardından Prof. Dr. Agarwal’a plaket takdim etti.

 Sempozyumda, 29 ülkeden (Cezayir, Avustralya, Bulgaristan, Kanada, Çin, Kongo, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hindistan, İran, Japonya, Hollanda, Nijerya, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Güney Kore, İspanya, Tayland, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, ABD, Türkiye)  100’ü aşkın akademisyen ile başta AİBÜ olmak üzere Çankaya, Atılım, Kırıkkale, İstanbul, Siirt, Amasya, Yüzüncü Yıl, Sakarya, Adıyaman, Kadir Has, Bahçeşehir, Afyon Kocatepe, Pamukkale, Okan, Gazi, Hacettepe, Ege üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden öğretim üyeleri sunum yapacaklar. ‘Dinamik Sistemler’, ‘Dinamik Analiz’, ‘Modelleme’ ve ‘Sabit Nokta Teorisi’ gibi konuların ele alınacağı sempozyum, 6 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.    


Editör: E. Candan