GENÇLER HAYAT FEST DEDİ

Karaçayır, 3-4-5 Mayıs günlerinde Hayat Fest etkinlikleri ile coştu. Festival günleri, hafızalarda renkli görüntüler bırakarak sona ererken, sosyal sorumluluk projesi için bir araya gelen gençlerin çabası, katılımcıların sanatsal, sportif faaliyetleri takdir ve beğeni topladı.

GENÇLER HAYAT FEST DEDİ
6.05.2013 - 15:58

 

Karaçayır, 3-4-5 Mayıs günlerinde Hayat Fest etkinlikleri ile coştu. Festival günleri, hafızalarda renkli görüntüler bırakarak sona ererken, sosyal sorumluluk projesi için bir araya gelen gençlerin çabası, katılımcıların sanatsal, sportif faaliyetleri takdir ve beğeni topladı.

SOKAK KORKULACAK BİR YER OLMAMALI

Festivali organize eden gençler, hiçbir ticari ve siyasi kazanç amacının olmadığını vurguladılar. Temel amaçlarının, sivil toplum bilincine ulaşmış ve sosyal sorumluluk projeleri içerisinde aktif yer alan genç kuşakla birlikte şiddet olgusunu en aza indirmek olduğunu söylediler. Gençler, güçlü sivil toplum kuruluşu öğesinin önemine dikkat çektiler. Gönüllüğe ve STK’lara olan önyargıların kırılmasının önemli olduğunu anlattılar. Uzun vadede STK’ların ülke yönetiminde daha çok söz hakkına sahip olmasını getireceğinin altını çizdiler. Tüm bunların yanında, Hayat Fest’i, sokağın korkulacak bir yer değil,  birbirlerini anlamak,farklılıklarını tanımak,enerjilerini sosyal sorumluluklara aktarabilecekleri yerler olduğunu anlatmak için düzenlediklerini belirttiler.  “HAYAT- FEST ile toplumsal mutabakata ve barış dolu,  şiddetin olmadığı, ön yargısız bir dünyaya giden yolda birer yolcu olmak istiyoruz” diyen gençlerin sloganı “Sokak gelecektir, sokak için sen geleceksin, sen yoksan bir kişi eksiğiz’

GENÇLERE TAM DESTEK UMUT SANATTA GRUBUNDAN

Bu davete katılan,Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği ve Umut Sanatta Resim Grubu gibi, birçok sanat ve spor ekibi Karaçayır’ı gerçek bir festival havasına dönüştürürken vatandaşlar da gençlere tam destek verdiler. Festival hakkında konuşan Umut Sanatta Resim Gurubu’ndan Ümit Turpcu,” Gençlerin gerçekleştirdikleri festivalde karşılaştıkları tüm zorlukları aşarak başardıkları tüm bu güzelliklere eşlik etmek mutluluk verici. Onların emekleri gösterdikleri çaba, inanıyorum ki tüm dünya ve insanlar için sevgi, barışkapıları aralanacak. Umut Sanatta grubu olarak insanlara boş tuvale sevgi çiçekleri boyatmak, gençlere destek vermek özel ve güzeldi. Tüm katılımcıların sergiledikleri performans gerçek bir kutlamayı hak ediyor. Bizler, güçlü amaçlarla yola çıkan gençlerimize güveniyoruz, her zaman destek vereceğimizi söylüyoruz. Başarı her zaman onlarla olsun”dedi.

BOFSAD FOTOĞRAFLARI İLE ALANDAYDI

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği de, gençlerin sosyal sorumluluk projesine destek veren ekiplerdendi. Dernek üyelerinin kadın ve çocuk /konulu kareleri dikkat çekerken, dernek yönetim kurulu üyesi Hamza Canbaş festivalle ilgili şunları kaydetti,”BOFSAD olarak bu etkinlikte yer almak bizleri de mutlu etti. Gençlerimizi takdir ediyoruz. Bizler fotoğraflarımızla, insanlara olanı ve olması gereken dünyayı gösteren insanlarız, sanatçılarız. Bu anlamda gençlerle amacımız aynı. Çakışan duygu ve düşüncelerimizle, onlara destek olmaya çalıştık. Bolu’ya yaşattıkları renkli üç gün için tüm katılımcılara ve gençlerimize teşekkür ediyoruz.”

Foto Ümit Turpcu


Editör: E. Candan