GÖYNÜKTE EL SANATLARI KİTAP OLDU

Göynük El Sanatları’ paneli ile ‘El Sanatlarının Geliştirilmesi ve Üretime Kazandırılması’ çalıştayının bildirileri kitaplaştırılarak yayınlandı.

GÖYNÜKTE  EL SANATLARI KİTAP OLDU
24.04.2013 - 23:06

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (BAMER) Gazi Üniversitesi ve Göynük Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği ‘Göynük El Sanatları’ paneli ile ‘El Sanatlarının Geliştirilmesi ve Üretime Kazandırılması’ çalıştayının bildirileri kitaplaştırılarak yayınlandı. 

BAMER Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ile Gazi Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TESAM) Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Ayşen Soysaldı tarafından hazırlanan ve Göynük Belediyesi’nin yayınladığı kitap Göynük’ün ‘el sanatları ile kültür varlıklarını’ anlatıyor. Kitapta, Göynük’ün kültürel zenginliği, tokalı örtme ve peşkir dokumacılığı, kirkitli düz dokumalar, el işlemeleri, iğne oyaları, fes, taç ve dal oyaları, geleneksel ahşap işçiliği, kaşık, çorap ve patikler, kabalar basması ve Göynük mutfağı ile el sanatlarında kalite ve pazarlama sorunları ile sergi ve satış merkezlerinin kurulması, iğne oyalarının geliştirilmesi ve pazarlanması, ‘kolay kitre bebek yapımı ve üretimi’ ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar yer alıyor.

Editör: E. Candan