BOLUSPORA MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM’de yaptığı konuşmada Boluspor’un hakem hatalarından dolayı hakkının yendiğini ifade ederek, “Bugüne kadar Boluspor’un hakkını yiyenlere şunları söylüyorum. Buradan federasyon yetkililerine de sesleniyorum. Bundan sonra Boluspor maçlarına hakem atarken bir kez değil iki kez düşünün. Yıllarca takımımızın hakkını yediler” dedi.

BOLUSPORA MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DESTEK
19.03.2013 - 23:13

 

 
CHP Milletvekili Tanju Özcan, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Maalesef saha içinde ve dışında yaşanan olaylar Boluspor’un hakkının çalınmasına neden oluyor. Hatırlayın 5 sene önce Boluspor’un Eskişehirspor’la bir play-off final maçı vardı. Sayın Kemal Unakıtan’ın seçim sözünün sahaya nasıl yansıdığını iyi hatırlayın. Yine 4 sene önce Kasımpaşa ile oynanan bir maç vardı. Başbakan’ın takımı olması nedeniyle verilen kararları bir hatırlayın. Tabii ki bir de PTT 1. Lig’de yaşanan hakem hataları var. İki gün önce oynanan Göztepe-Karşıyaka maçını izleyip de vicdanı sızlamayan kimse kalmamıştır. Yıllardır emek veren ve hakkı yenen bir Boluspor gerçeği var. Futbolu yakından takip edenler bilir. Bolu bir futbol kenti. Ama imkanları sınırlı nüfusu az. Sanayi fazla gelişmemiş. Ama buna karşın fedakar Bolulular kentin tek takımını ayakta tutabilmek için çaba harcıyorlar. Bolulu vatandaşımız evinin rızkını bir kenara bırakıp Boluspor maçlarına gidiyor. 7’den 70’e bütün Bolulular Boluspor için büyük özveri de bulunuyor” diye konuştu.
CHP Milletvekili Özcan, artık yaşananlara hata denemeyeceğini ifade ederek, “Sadece bu sezona bakalım. Tavşanlı Linyitspor-Boluspor maçı, Kartalspor-Boluspor maçı, Çaykur Rizespor-Boluspor maçı, Torku Konyaspor-Boluspor maçı ve son olarak da Kayseri Erciyesspor-Boluspor maçlarında Boluspor’un hakkını yediler. Bu maçların ortak bir özelliği var. Hepsinde hakem hatalarından dolayı Boluspor’un hakkı yenmiştir. Artık bunlara hata da denilemez diye düşünüyorum. Hep de bu hatalar Boluspor buluyor” dedi. 
PTT 1. Ligindeki puan sıralamasının da tesadüf olmadığını belirten Özcan, “Bugün itibarıyla PTT 1.Lig’de puan durumuna baktığımızda birinci sırada Kayseri Erciyesspor var. Sayın Cumhurbaşkanının kenti. İkinci sırada Manisaspor var. Sayın Bülent Arınç’ın şehri. 3. sırada da Sayın Başbakanın şehri Rizespor var. Arkadaşlar bu işler böyle oluyorsa diğer takımlar hiç alın teri dökmesinler. Spor kamuoyunun vicdanına soruyorum. Bugün ligdeki sıralama tesadüf mü değil mi? Başka faktörler var mı?” ifadelerine yer verdi.
Son olarak Boluspor’un hakkını yedirmeyeceğini de vurgulayan Özcan, konuşmasını şöyle tamamladı;
“Sezonun bitmesine 8 hafta kaldı. Boluspor’un yıllarca hakkı yendi. Bolu’ya sahip çıkan olmadı. Ben milletvekili seçildiğimde Bolu’ya sahip çıkacağımı ve Bolu’nun artık milletvekili olduğunu ifade etmiştim. Bugüne kadar Boluspor’un hakkını yiyenlere şunları söylüyorum. Buradan federasyon yetkililerine de sesleniyorum. Bundan sonra Boluspor maçlarına hakem atarken bir kez değil iki kez düşünün.”
Haber Bülent Velioğlu 

Editör: E. Candan