REKTÖR COŞKUN İŞ DÜNYASIYLA İLİŞKİLERİMİZ ARTACAK

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Üniversite-Sanayi İşbirliğini geliştirmekte kararlıyız”dedi.

REKTÖR COŞKUN İŞ DÜNYASIYLA İLİŞKİLERİMİZ ARTACAK
5.02.2013 - 13:25

 

SAN-TEZ kapsamında yapılan “Pastörize Keçi Sütünün Dondurulması ve Dondurularak Depolanması Sırasında Sütte Meydana Gelen Değişmeler” konulu projeyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Üniversite-Sanayi İşbirliğini geliştirmekte kararlıyız”dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafuından verilen ödülle ilgili AİBÜ Senato Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof. Dr. Cabir Terzioğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram ile projede emeği geçen akademik personel, dekanlar, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun, burada yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi işbirliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının son yıllarda ciddi adımlar attığını ve üniversite ile sanayinin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, AİBÜ olarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmekte kararlı olduklarını söyledi. Bu kapsamda üniversitenin yaptığı çalışmalardan bahseden Coşkun, Teknokent’te yapılacak Ar-Ge çalışmaları ve yeni projelerle üniversite-sanayi ilişkilerinin daha da geliştirme hedefinde olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin yanı sıra ‘Teknoloji’ ile ‘Ziraat ve Doğa Bilimleri’ gibi yeni fakültelerde Bolu’da önemli yer tutan kanatlı et üretimi için merkez oluşturulacağını, yine Bolu’nun doğal güzelliklerinden faydalanarak av ve yaban hayatının geliştirileceğini ve mobilyacılık konusunda çalışmalar yapılacağını söyledi. Eğitim ve hizmet sektöründe de üniversite-sanayi işbirliğinin devam edeceğine işaret eden Prof. Dr. Coşkun, Bolu Bağışçılar Vakfı, AİBÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla kurulan Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetlerine devam ettiğini; Mengen’deki Aşçılık Yüksekokulu ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün markalaşması yönünde çalışmalar olduğunu kaydetti.

Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram da yaptığı konuşmada, sanayinin, ürünlerin test edilebilirliliği ve bilimselliği açısından üniversiteye ihtiyaç duyduğunu ve işbirliğinde üniversitenin işlevinin çok önemli olduğunu ifade ederek, Bolu’nun geleneksel ürünü olan ‘Keş’ ve ‘fermantasyon süt üretimi’ konularında üniversiteyle proje üretmek istediklerini söyledi.

Erbayram, “Pastörize Keçi Sütünün Dondurulması ve Dondurularak Depolanması Sırasında Sütte Meydana Gelen Değişmeler” konusunda üniversite ile yaptıkları çalışma hakkında da bilgi verdiği konuşmasında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının üniversite-sanayi işbirliği konusunda yaptığı çalışmaların çok ciddi olduğunun da altını çizdi.  


Editör: E. Candan