REKTÖR COŞKUN BOSİADIN KONUĞU OLDU

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, ülkemiz, Bolu ve bölge sanayisi ve ekonomisinin gelişmesi için,  sanayi kuruluşları ile her zaman verimli işbirliği kurma yönünde büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, “Sanayicilerimizle proje temelli işbirliğine büyük önem veriyoruz.” dedi. 

REKTÖR COŞKUN BOSİADIN KONUĞU OLDU
19.01.2013 - 12:17

 Rektör Coşkun, Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BOSİAD) düzenlediği “Keş üretimi için girişimci aranıyor” konulu konferansa katıldı. BOSİAD Başkanı İsmail Hakkı Özmen, Genel Sekreter Mehmet Özgan ile çok sayıda Bolulu işadamının takip ettiği konferansta konuşan Rektör Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği alanında yürütülen çalışmaları ayrıntılı olarak anlattı. Coşkun, “Ülkemiz, Bolu ve bölge sanayisi ve ekonomisinin gelişmesi için sanayi kuruluşları ile her zaman verimli işbirlikleri kurma yönünde büyük gayret sarf ediyor, proje temelli işbirliğine büyük önem veriyoruz.”diye konuştu

Prof. Dr. Coşkun konferansta, bilimsel çalışmalara imza attığı ‘keş üretimi” konusunda sanayicileri bilgilendirdi. Süzme yoğurdun tuzlanıp gölgede kurutulmasıyla elde edilen sert bir çökelek olan ‘keş’in, Anadolu’da bin yıldır üretilen geleneksel bir ürün olduğunu söyleyen Coşkun, ‘keş’in sanayide üretiminin sağlanmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, bu kapsamda AİBÜ’de yapılan çalışmalardan bahsetti. Keşin çok önemli bir protein ve kalsiyum kaynağı olduğunu ve raf ömrünün uzun olduğunu anlatan Prof. Dr. Coşkun, geleneksel üretime bağlı kalarak, keşin içindeki tuz miktarını azaltıp üretim süresini kısaltarak sanayide üretimini kolaylaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Prof. Dr. Coşkun,“Keşin üretim süreci uzun. 40-50 gün. Yaptığımız çalışmalarla artık 7-8 günde üretebiliyoruz.” dedi.

Keşin sanayide üretimini zorlaştıran faktörleri optimum düzeye getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Rektör Coşkun, üniversite olarak işletme kurarak üretim yapamayacaklarını ancak arzu eden sanayicilere yardımcı olmanın kendilerini mutlu edeceğini ifade etti. Coşkun, keşin üretimindeki kurutma, dövme ve yoğurma gibi işlemlerle ilgili olarak çalışmalara devam ettiklerini ve bu çalışmaları ilgilenen girişimcilerle paylaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Sanayi ile üniversitenin birbirlerine ihtiyacı olduğunun altını çizen BOSİAD Başkanı İsmail Hakkı Özmen ise Rektör Coşkun’a teşekkür ederek üniversiteyle ortak toplantılar yapmaya devam edeceklerini kaydetti.


Editör: E. Candan