EVLERİ YANAN KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR

 Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyünde meydana gelen yangının ardından köylüler ilk geceyi evsiz geçirirken, köyden hala alevlerin yükseldiği görüldü.  

EVLERİ YANAN KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR
1.10.2012 - 17:01

  Bolu’ya 90 kilometre uzaklıkta bulunan Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyünde dün öğle saatlerinde yangın çıktı. Köy halkının camide mevlüt yaptığı sırada meydana gelen yangında 15 ev, 1 köy konağı, 20 ahır, 12 ambar, 16 samanlık ve kullanılmayan bir okul ile ambarlarda bulunan 200 ton tahıl yandı. 20 haneli köyünün neredeyse tamamının yandığı yangın sonrası geceyi evsiz geçiren vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte enkaz alanına koştu. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arozözlerin soğutma ve kazı çalışması yaptığı Aşağıkınık köyünde hala dumanların yükseldiği görüldü. Havanın ışımasıyla evlerinin yandığı alana giden köylüler enkaz bölgesini gezerek yaşanan kayıpları inceledi. Sessizliğin ve hüznün hakim olduğu köyde alevlerden kurtarılan ev eşyaları ve hayvan ürünlerinin traktörlere yüklenmesi için hummalı bir çalışma başladı. Ambarlarda yangından kurtarılan tahıl ürünleri çuvallara koyularak römorklara yüklendi.

  Yangın sonucu evsiz kalan köylüler kış aylarının yaklaşmasından tedirgin olduklarını belirtti. Can kaybının olmadığı yangında maddi kaybın fazla olduğunu ifade eden ve evini kaybeden Orhan Ünver, “Yangın dün öğle saatlerinde çıktı. Bir anda her yeri sardı. Gördüğünüz gibi hiçbir şey kurtaramadık. Herhangi bir can kaybımız yok. Ne insan ne de hayvanlarımızdan kayıp vermedik. Ancak maddi kaybımız çok. Hayvanların barınak yerlerine kadar her şey yandı” diye konuştu.
  Yangın sırasında başka bir köyde bulunan ancak alevleri görür görmez köye koşan Davut Ünal ise yetkililerden yardım beklediklerini söyleyerek, “Yangın öğlen saatlerinde çıkmış. Ben başka köye gitmiştim. Bu köyde de mevlüt vardı. Herkes camideymiş. O sırada yangın çıkmış. Köyün gençleri önce yaşlıları evlerinden çıkartmış. Daha sonra da alevler bütün evleri sarmış. Allah’a şükür can kaybı yok. Ancak maddi zararımız çok büyük. İnsanların evlerini, ahırlarını, altınlarına paralarına kadar her şeyini kaybetti. Yapacak bir şeyimiz yok. Yetkililerin bize yardım etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
  Çıkan yangında evini kaybeden Mehmet Ünal ise yanan evinin yanında duygu dolu anlar yaşadı. Konuşurken gözleri dolan Ünal, “Yangın sırasında 83 yaşındaki annem ve babam evdeydi. Komşular hemen annemi ve babamı evden çıkarmış. Hiçbir şey alamamışlar. Sadece ayakkabıları var” dedi.
  Köylüler yangında kurtarılan eşyaları yakın köylerdeki komşularını taşırken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Kızılay Bolu Şube Başkanı ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka, incelemelerde bulunmak üzere Aşağıkınık köyüne gitti.
  İHA

Editör: E. Candan