ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN TOPLANDILAR

Cumhuriyet Halk Partisi, Toplumun sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN TOPLANDILAR
6.08.2012 - 20:03

Cumhuriyet Halk Partisi, Toplumun sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, 5 Ağustos Pazar günü, Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook üzerinden kısa bir süre önce "Engellilerin sorunlarını dile getirmek ve çözüm önerilerini paylaşmak" için kurulan "Bolu'da Engel Tanımayanlar" adlı grup üyeleri ve Bolu’daki engelli aileleri ile birlikte düzenlediği toplantıda, engelli yaşamının Bolu’daki ve Türkiye’deki durumunu tartıştı. Toplantıya, engelli vatandaşlar ve ailelerinin yanı sıra, CHP İl ve İlçe yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren merkez ilçe başkanı Faruk İyigün, Sosyal devletin sorunluluklarından birisinin de engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve hayata adapte etmek olduğunu vurguladı.

AİBÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Ahmet Yılmış gerçekleştirdiği konuşmada, engelli eğitiminin önemli ama yeterli olmadığını vurgulayarak, ailelerden tutun devlet görevlilerine, eğitmenlere hatta okullardaki görevlilere kadar her kişinin eğitimden geçmesinin şart olduğunu belirtti.

Bolu ve Türkiye’deki engelli sorunlarına, çözüm örneklerine ve önerilere dair bir sunum gerçekleştiren Çağlar Akay ise, ertelenen “özürlüler” kanunundan ve yerine getirilmeyen yükümlülüklerden en çok etkilenenlerden birinin Bolu halkı olduğunu söyleyerek Türkiye’deki en başarılı örnekler arasında gösterilen Çankaya, Bornova, Antalya belediyelerinden örnekler verdi. Sunumun sonunda ise Bolu’da engellilerin yaşamını kolaylaştıracak ilk adım önerilerini ve projelerini paylaştı. 

Bu tür toplantıların sıklıkla devam edeceğini ve yasalarının ertelense bile Bolu’da engellilerin tüm sorunlarını kamuoyuna açık ve güçlü bir şekilde yansıtılacağını bildiren CHP yöneticileri, ileriki toplantılara il dışından tanınan isimlerin de geleceğini belirtti.

Program, Biber Restaurant tarafından verilen iftar yemeğinin ardından Bolu’da tekerlekli sandalyeyle çekilen 38 dakikalık bir video gösterimi ile sonlandırıldı.

Haber - Onur Ustaoğlu


Editör: E. Candan