PASTACILIK KURSUNA START VERİLDİ

Bolu Belediyesi, İş-kur, Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen “Elele Verelim Engelleri Aşalım Projesi” kapsamında Pasta Yapımı ve Sunumu Kursu’nun açılış kokteyli gerçekleştirildi.

PASTACILIK KURSUNA START VERİLDİ
19.07.2012 - 11:37

    Bolu Belediyesi, İş-kur, Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen “Elele Verelim Engelleri Aşalım Projesi” kapsamında Pasta Yapımı ve Sunumu Kursu’nun açılış kokteyli gerçekleştirildi.

    Bolu Belediyesi Engelsiz Çay Bahçesi’nde gerçekleşen açılış kokteyline Vali Vekili Ömer Eru, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İş -kur İl Müdürü İsmail Yalçın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ayşegül Koç, Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Çetin, engelli kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Çetin tarafından bir açılış konuşması yapıldı.

   Dernek Başkanı Ayşe Çetin, “ Engelli olan gençlerimizin topluma entegre olmaları ve sadece tüketici olarak görülen bu gençlerimizin üretime katılmalarını sağlamalıyız. Bolu Belediyesi’nin derneğimize tahsis etmiş olduğu Engelsiz Çay Bahçesi beş gencimizle hizmet vermekte. “El ele verelim engelleri aşalım” projesi kapsamında pastacılık kursu projesi gençlerimize ve ailelerine umut oldu. Çalışma hayatında yer alarak üretime katılıp, hiç kimseye yük olmadan yaşamını sürdürebilme umudu oldu. Zihinsel yetersizliği olan bu gençlerimize bu imkanı sağlayan, bu fırsatı veren Bolu Belediye Başkanlığı’na, İş-kur Müdürlüğü’ne ve Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

    Kurs Eğitmeni Sema Arslan’da, “Amacımız çocuklarımızı toplumda aktif ve sorumluluk sahibi olabilmeleri için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmaktır. Bunu sadece mutfakta hünerlerini göstermekle değil, onları diğer sosyal alanlarda da geliştirerek hayatın ritmini yakalamalarına yardımcı olmaktayız. Atölye çalışmalarından fırsat buldukça kitap okuyarak, resim yaparak gelişimlerini en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

   Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ayşegül Koç’ta, “Bu projede ki en önemli amacımız katılımcılarımızın işlevselliklerini ve üretkenliklerini artırmak. Bu projeye katkıda bulunanlara bizleri amacımıza biraz daha yaklaştırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

   İş-kur İl Müdürü İsmail Yalçın’da, “Bu proje Bolu Belediyesi’nin desteği ve derneğimizin katkılarıyla oluşmuş bir proje. Burada amacımız dezavantajlı olan gençlerimizin toplumla entegrasyonunu sağlayarak onların istihdama katılabilmeleri için iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak için yapılan bir proje.   Bu kurs altı ay boyunca devam edecek. Bu tür projelere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a da ayrıca teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.

   Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da, “Yaşadığımız toplumun bir kesimi engelli. Onlar bizim canımız, her şeyimiz.  Önemli olan onların yük değil hayatın birer bireyi olduğunu hepimizin kavraması gerekiyor. Engelsiz Çay Bahçemizi de bu tür faaliyetler için tahsil ettik. Burada eğitim görüp iş sahibi olarak belirli iş yerlerine girenler oldu.  Yine burada çalışanlar var. İnşallah burada ki yavrularımız da rehabilite oldukça farklı yerlere geleceklerdir” dedi.

  Vali Vekili Ömer Eru’da, “ Önemli olan bu tür projelerle engelli vatandaşlarımızın ekonomik yönden ayakta durmalarını ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamak. Ben burada bulunan çocuklarımıza sağlıklı mutlu bir yaşam diliyor, projede emeği geçenlere de teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

    Konuşmaların ardından Bolu Belediyesi, İş-kur ve Bolu Umut Işığı Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında protokol imzalandı.

    Atılan imzaların ve karşılıklı hayırlı uğurlu olsun dileklerinin ardından projede emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Haber – Fırat Öztekin


Editör: E. Candan