Aşçı Adayları "Osmanlı Mutfağında" yarıştılar...

Aşçı Adayları "Osmanlı Mutfağında" yarıştılar...
30.03.2022 - 19:33
Güncelleme 30.03.2022 - 19:40
Kaynak: Haber Merkezi

Haber İbrahim Atalay

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Teknik Lisesi  Müdürü Ayhan Vural,"Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize geçmişini tanıyıp geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebilmeleri için kıtalara hükmeden cihan imparatorluğu Ejdadımız Osmanlının mutfak kültürüne dikkat çekmektir. Amacımız farkındalık yaratmaktır.  Öğrencileri araştırmaya sevk etmek amacıyla, yeni nesil aşçılık eğitimi alan genç aşçılarımıza fırsat ve imkân sunduk. 
 
Amacımız Osmanlı Mutfağını gündemde tutarak  genç nesillere Osmanlı mutfağının merakını uyandırarak araştırmaya sevk etmektir. 
 
Pandemi sürecindeki sosyalleşme ve öğrenmek eksikliklerini gidererek sosyalleşmelerine destek olmaktır. "dedi.
 
Yarışmaya okullarımız yoğun ilgi göstermiş olup toplam 58 okul başvuru yapmıştır.Ağrı Eleşkirt MTAL ve İzmir Bayraklı Ail Osman MTAL katılım sağlayamamıştır. 56 Okulun katılımı ile yarışma başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.   Ekip yarışması dört kişiden oluşmuştur. 26-27 Mart tarihlerinde saat 09:30-12:30 arasında sabah oturumu; 13:30-16:30 arasında öğlen oturumu olmak üzere toplam iki günde dört oturum şeklinde sorunsuz gerçekleşmiştir. Her oturumun sonunda yarışan okullara 16 kişiden oluşan jüri tarafından verilen puanların ortalaması ile sonuçlar belirlenmiş ve madalyaları her oturumun ardından Katılımcı 56 “ OKUL” BELGESİ 56 “DANIŞMAN ÖĞRETMEN” katılım belgesi, “ 228 ÖĞRENCİ” katılım belgeleri ile 10 takıma “ALTIN”, 42 takıma  “GÜMÜŞ”, Özel Eğitim Okullarımızdan 4 takıma  “ ALTIN”,  madalyaları törenle teslim edilmiştir. Okulu Müdürü Ayhan Vural Osmanlı mutfak kültürünü yaşatmak için yaptıkları yarışmaların faydalı olduğunu vurguladı.
Yaptıkları açıklamada        "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize geçmişini tanıyıp ileriye emin adımlarla ilerlemeleri için Dünyaya hükmeden ecdadımızı tanımaları ve Osmanlı yı dünyaya tanıtmaları gerekmektedir. Bu nedenle bizler Osmanlı mutfağını unutulmayacak mutfaklardan oldugunu anlatmamız gerekir.Bu nedenle Osmanlı yemek kültürünü yaşatmak, bu kültüre dikkat çekmek, araştırmaya sevk etmek amacıyla, yeni nesil aşçılık eğitimi akan gençlere fırsat ve imkan sunduk. 
Amacımız Osmanlı Mutfağını gündemde tutarak genç nesillere Osmanlı mutfağının merakını uyandırarak araştırmaya sevk etmektir. Osmanlı mutfağını dünyaya tanıtıp hakkettiği yeri almasını sağlamalıyız " dedi.

Pandemi sürecindeki sosyalleşme ve öğrenmek gibi eksikliklerini gidererek sosyalleşmelerine destek olmak olarak açıkladı.
 
Yarışmaya okullar  yoğun ilgi gösterdi.Toplam 58 okul başvuru yaptı. Ağrı Eleşkirt MTAL ve İzmir Bayraklı Ail Osman MTAL katılım sağlayamadı.  56 Okulun katılımı ile yarışma başarılı bir şekilde tamamlandı.  Yarışmaya    her ekip dört kişiden oluştu. 26-27 Mart tarihlerinde saat 09:30-12:30 arasında sabah oturumu; 13:30-16:30 arasında öğlen oturumu olmak üzere toplam iki günde dört oturum şeklinde sorunsuz gerçekleştiğini ifade etti.
 Her oturumun sonunda yarışan okullara 16 kişiden oluşan jüri tarafından verilen puanların ortalaması ile sonuçlar belirlendi. Madalyaları her oturumun ardından Katılımcı 56 “ OKUL” BELGESİ 56 “DANIŞMAN ÖĞRETMEN” katılım belgesi, “ 228 ÖĞRENCİ” katılım belgeleri ile 10 takıma “ALTIN”, 42 takıma  “GÜMÜŞ”, Özel Eğitim Okullarımızdan 4 takıma  “ ALTIN”,  madalyaları törenle verildi.


Editör: E. Candan