Uzmanından Bolu için ürküten uyarı

Bolu'da meydana gelen 4,8'lik depremi değerlendiren ünlü yerbilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bolu 6,4'lük bir depreme gebedir" dedi.

Uzmanından Bolu için ürküten uyarı
16.03.2023 - 16:55
Kaynak: Haber Merkezi

    AFAD verilerine göre; Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve Ankara gibi birçok ilde hissedildi. Depremin ardından tv100'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Ercan, bölgenin 6,4 büyüklüğünde bir depreme gebe olduğunu söyledi.

   Bolu'nun bağlı olduğu fayın kırılmasını beklediklerini dile getiren Ercan, "Deprem sırası Doğu'ya doğru kayarsa, Bolu'nun bulunduğu kesim yeni bir deprem üretirse eğer bu sürpriz olmaz. Düzce depreminin üretmediği bir deprem açığı vardır. Bununda 5-6 büyüklüğünde bir deprem üretmesini bekliyorum." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'nin diken üstünde olduğunu anımsatan Ercan, Bolu'da gerçekleşen 4,8 büyüklüğündeki depremin o bölgede bir gerginlik biriktirmekte olduğunu gösterdiğini ifade etti.

    Bolu'daki depremin yıkıcı olmadığını sözlerine ekleyen Ercan; şöyle devam etti:

   "Bolu 6,4'lük bir depreme gebedir. Ama elimizde her an olabilir diye bilimsel bir bilgi yok." 

   Deprem felaketlerinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbulla ilgili de konuşan Ercan, Bolu'daki 4,8'lik depremin Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceği sorusuna yanıt verdi.

   Ercan, "Küçük depremler hiçbir zaman büyük depremleri tetiklemez. Küçük depremler ancak büyük bir depremin yakınlaşmakta olduğunu gösterir. Bolu'daki depremin Kuzey Marmara'da bir deprem üretmesi mümkün değil."

Haber Burası Düzce


Editör: K. CAN