Gazeteciler iftarda buluştu

Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından İbrahim'in yeri Garden Restoran'da düzenlenen iftar programı, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında çalışan gazetecileri bir araya getirdi.

Gazeteciler iftarda buluştu
30.03.2023 - 15:20
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından İbrahim'in yeri Garden Restoran'da düzenlenen iftar programı, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında çalışan gazetecileri bir araya getirdi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından İbrahim'in yeri Garden Restoran'da düzenlenen iftar programına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu TSO Meclis Başkanı Aydoğan Tekin, BGC Başkanı Mert Minisker, BGC yönetim kurulu ve çok sayıda gazeteci katıldı. İftar yemeğinin ardından Muharrem Demirel tarafından Türkçe yemek duası okundu. Duanın ardından basın mensuplarına iftara katıldıkları için teşekkür eden BGC Başkanı Mert Minisker, yaptığı  konuşmada, meslektaşlarını birlik ve beraberliğe davet etti. Mert Minisker, genel seçimlerin yaklaştığını belirterek yapılan seçimlerin toplumu ayrıştıran bir süreç olmaması gerektiğini vurguladı. Minisker, "Değerli meslektaşlarım iftarımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Bu ilk iftarımız bu yönetimle ama eski başkanlarımızdan Bülent başkanımız ve Caner başkanımız da burada. Ülkemiz bir seçime gidiyor. Biz de yeni bir seçimden çıktık. Seçimler toplumumuzu ve meslektaşlarımızı birleştirsin ve ayırmasın. Hepinize tekrar geldiğiniz için teşekkür ederim. Daha güzel günlerde daha güzel iftarlarda buluşmak üzere. ” ifadelerini kullandı.

"BİZ AYNI EVİN ÇOCUKLARIYIZ"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı konuşmada, tüm siyasi partilerin farklı fikirleri savunduğunu fakat aynı çatı altında aynı amaç için hizmet ettiğini belirterek, “Hızlı bir döneme girdik. 45 gün sonra cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler yaşanacak. Ben memleketimize hayırlı olsun diyorum. Bu süreçte ben de aynı çağrıda bulunmak istiyorum. Biz aynı evin çocuklarıyız. Aynı apartmanda AK Parti'li, CHP’li, MHP’li, İYİ Parti’li hep birlikte yaşıyoruz. Fikirlerimiz ayrı olabilir, siyasi partilerimiz ayrı olabilir, bazı konulara bakışlarımız farklı olabilir ama sonuçta ortak menfaatlerimiz çok fazla. Memleketimiz ortak." dedi. Özcan, seçim sürecinde siyasi temsilcilerin toplumu gerecek ifadelerden kaçınması gerektiğini de hatırlatarak, "Biz siyasilerde kullandığı dile çok dikkat etmeli. Toplumu gerecek, kutuplaştıracak söylemlerden kaçınmamız lazım. Çünkü 15 Mayıs sabahı biz yine birlikte yaşayacağız. İster mevcut iktidar devam etsin,  ister yeni bir iktidar gelsin bu ülkeye sonuç olarak bu ülkenin çocukları bu ülkeyi yönetmeye devam edecek. Biz de bu ailenin bireyleri olarak yine birbirimizle sokakta karşılaşacağız. Ortak işlerimiz olacak. Cenazemizi birlikte omuzlayacağız. Düğünlerimizi birlikte yapacağız. Bunu unutmamak lazım.” ifadelerini kullandı. 

“BÜTÜN SİYASİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar ise sivil toplum örgütleri olarak siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek, “Siyasiler sertleştirecek biz yumuşatacağız. Bizler bütün partilere, bütün siyasilere eşit mesafedeyiz. Biz sivil toplum örgütleri olarak siyaset üstüyüz. Bu anlamda gazeteci arkadaşlarıma da çok fazla rol düştüğünü biliyorum. Onların da bu anlamdaki hassasiyetlerini bu yolda gördük. Bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. Davet için teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin.” dedi.

 


Editör: K. CAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız