Bolu'da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Bolu'da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi
16.07.2022 - 12:26
Güncelleme 16.07.2022 - 12:26
Kaynak: AA

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Bolu'da Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, büyük ekranda 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimiyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, Kuran'ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi.

Okullar arası düzenlenen "15 Temmuz" konulu yarışmada dereceye giren öğrencilerin yazdıkları şiirleri okumasının ardından konuşan Vali Erkan Kılıç, darbe girişimini zihinlerde canlı tutmak ve hatırlamak için bu programların her yıl yapıldığını söyledi.

Bu toprakların yurt edinildiğinden bu yana Türkiye ile devamlı uğraşıldığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu ülkede başımızı kaldırmamız istenmiyor. Devamlı surette dış ve iç güçler, sırtımızı yere getirmek için her türlü çabayı gösteriyor. Bazen iş birlikçilerle bunu yapıyorlar, bazen Silahlı Kuvvetleri karşımıza çıkarıyorlar. Ama biz hep dimdik ayakta olduk. Olmaya da devam edeceğiz. FETÖ terör örgütü dediğimiz bu örgüt, sinsi ve gizli şekilde ülkemizde çoğu kurumda örgütlendi ve bir yapı oluşturdular. Dış güçlerin desteğiyle kurulan bu örgüt, ülkemizi kolay ele geçirebilmek ve son kale dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hizaya getirebilmek ve istedikleri şekilde bu ülkede hareket edebilmek için bu çabaları sürekli gerçekleştirdi. Bunlardan biri de 15 Temmuz darbe girişimi oldu."

Programa, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando İslam Can, Bolu Belediye Başkan Vekili Naci Parlak, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.


Editör: K. CAN