Bayramda Bolu'da 12 bin 667 personel görev yapacak

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında il genelinde 9 Mayıs'a kadar 3 bin 125 ekip ve 12 bin 667 personelin görev yapacağını bildirdi.

Bayramda Bolu'da 12 bin 667 personel görev yapacak
30.04.2022 - 09:49
Güncelleme 30.04.2022 - 09:56
Kaynak: AA

Vali Ümit, yaptığı yazılı açıklamada, bayramın huzur ve güven içinde geçirilebilmesi için sağlık, güvenlik, yol tadilatları, gıda üretimi ve gıda satışı yapan iş yerlerinin denetimi başta olmak üzere tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.

Bolu'nun Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin ortasında olduğunu, çok sayıda ilin güzergahında yer aldığını hatırlatan Ümit, 9 Mayıs'a kadar trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini asgariye indirmek amacıyla 10 gün için yeterli ekip ve personel planlaması yapıldığını aktardı.

Bu süreçte il genelinde 3 bin 125 ekip, 12 bin 667 personelle her alanda, özellikle trafik kazalarının daha çok yaşandığı noktalarda ve tüm güzergahlarda sabit ve hareketli, karadan ve havadan aralıksız denetimler yapılacağını belirten Ümit, kontrollerde sürücü ve yolculara "Bayramınız Kemerli Olsun", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye", "Kemerim Hep Aklımda", "Yayalar Kırmızı Çizgimizdir", "Yol Ver Hayata", "Bi Hareketine Bakar" temalı bilgilendirme materyalleri dağıtılacağını ifade etti.

Güzergahlarda görev yapan polis ve jandarma ekiplerinin emniyet kemeri, şerit kullanımı, takip mesafesi, hatalı sollama, sigara yasağı, cep telefonu ile konuşma yasağı, hız ihlali, otobüs ve tırlarda takograf kullanımı, toplam ve sürekli taşıt kullanma sürelerine uyma gibi hususlar üzerinde özellikle duracağına değinen Ümit, sadece kural ihlali yapan sürücülerin değil, diğer araçların da çevirme noktalarında durdurulup tedbirlerle ilgili hatırlatma ve bilgilendirmelerde bulunulacağını kaydetti.

Vali Ümit, tedbirlere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Trafiğin yoğunlaştığı güzergahlarda gerek görülmesi halinde ağır tonajlı taşıtlar ve tarım araçları, trafik yoğunluğu sona erinceye kadar uygun yerlerde geçici olarak bekletilecektir. Zorunlu olarak yol çalışması yapılacak mevkilerde trafik akışının aksamaması için yapım ve bakımdan sorumlu kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde düzenlemelerin ve işaretlemelerin zamanında etkin olarak yapılması ve sürekliliğinin sağlanması için de gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Şehir içi, ilçe ve köy yollarında da bayram münasebetiyle yaşanabilecek nüfus hareketliliği göz önünde bulundurularak bu yollarda ve iskan alanlarında gerekli tedbirler alınıp denetimler yapılacaktır."


Editör: E. Candan