Teknolojinin yeni güzelliği

Türkiye'nin son yıllarda başta savunma sanayi olmak üzere teknoloji alanındaki atılımları; görev aldıkları birçok bölgede savaşların kaderini değiştirirken SİHA'lar, ilk uçak gemisi TCG Anadolu ve TOGG gibi örneklerle meyvelerini vermeye başladı. TUSAŞ ise gelecek sene hangardan çıkacak olan MMU'nun animasyonunu yayınladı.

Teknolojinin yeni güzelliği
9.03.2022 - 13:47
Güncelleme 9.03.2022 - 14:15
Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye, son dönemde sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) elektrikli ve sürücüsüz yerli otomobile kadar birçok alanda önemli adımlar attı.

Son yıllarda yüksek teknoloji gerektiren projeleri birer birer hayata geçiren Türkiye, birçok projeyi de yakın gelecekte vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. Türkiye, son dönemde en çok savunma sanayindeki atılımları ile adından söz ettiriyor.

MMU GÜN SAYIYOR

Türkiye'de savunma sanayisindeki en önemli gelişmelerden biri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii  (TUSAŞ) tarafından yapılmakta olan Milli Muharip savaş uçağı. 

Türkiye'nin hava gücüne büyük bir katkı yapacak uçağın 2023'te hangardan çıkması, 2025-2026'da ilk uçuşunun yapılması ve 2028 yılından sonrada envantere katılması bekleniyor.

TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından da bugün MMU'nun bir animasyonu yayınlandı. 

Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstiklal ve istikbal uğrunda, Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla" ifadeleri kullanıldı.


Editör: Y. Sıla Ceylan