Bolu Platformu faaliyetlerini anlatti

Bolu Platformu faaliyetlerini anlatti
8.03.2022 - 19:19
Kaynak: Haber Merkezi

Haber İbrahim Atalay
Bolu Platformu misafirlerine unutulmaz bir gece yaşattı

Hayırlı işlerde lokomotif, şer işlerde fren olacağız

Bolu tarihinde bilinmeyenler gün ışığına çıktı

Bolu Platformu Faaliyet Yemeği ve Tarih Gecesi Programı Hilton Otel’de düzenlendi. Platform tarafından düzenlenen bu özel gecede platformun faaliyet raporu okundu. Gece de ayrıca yapılan sunumlarla Bolu’nun bilinmeyen yönleriyle tarihi gerçekleri anlatıldı.

Hilton Otel’de gerçekleştirilen programa Bolu’nun iş, siyaset ve cemiyet hayatından çok önemli isimler katıldı. Gecenin özel konuğu ise İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal oldu. Bolu’da döneminde Devlet Bakanlığı yapmış Kazım Oksay, Bolu’nun duayen isimlerinden Yener Bandakçıoğlu, iş dünyasında önemli yeri olan ve geçmiş dönem Ticaret Odası Başkanlığı görevini yapmış Emin Semercioğlu gibi isimlerde davetliler arasında yerini aldı. Ayrıca Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş gibi Bolu’nun önemli iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. 

ÖNEMLİ İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Etkinlik platform Başkanı Orhan Uçar’ın konuşması ile başladı. Uçar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Tarihi varlıklarıyla doğal güzellikleriyle insanıyla güzel Bolumuza hizmette bulunmak üzere yaklaşık 3 yıl önce kurduğumuz Bolu Platformu pandemiye rağmen birçok önemli projesini gerçekleştirdi. Birçok projemizde altyapıları hazır bütçeleri hazır o projeleri de gerçekleştirmek nasip olur. Pandeminin devamında bir zorlu süreç daha yaşıyoruz. Savaş malum dört yanımızda. Ekonomik krizler herhalde bu durumlar atlatılınca ülkemizde refaha ulaşır.  Bolu Platformu olarak gerçekleştirdiğimiz en önemli projelerden bir tanesi şehrin içinden geçen çevre yolu projesinin iptaliydi. Yaklaşık 12 metre yüksekliğinde ve tarım alanlarını işgal eden projenin iptali konusunda platform olarak çok önemli bir görev üstlendik. Bolumuza hizmette öznemiz Bolu anlayışıyla hayırlı işlerde lokomotif şer işlerde fren olacağız. Bu bizim şiarımız olacak. Bu programın gerçekleşmesinde bu salonu sunan Necip Çarıkcı arkadaşımıza ve otel ekibine ve bu akşamın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

HEM FAALİYET HEM TARİH ANLATILDI 

Etkinlik platform yönetim kurulu üyesi İrfan Bayar’ın faaliyet raporu sunumu ile devam etti. Programda ayrıca gazeteci Ayşe Atılgan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı sunumuyla salonda ki misafirlere hitap etti. Doç Dr. Mehmet Süme platform tarafından yayın hayatına kazandırılan Tarih Dergisi’nin sunumunu yaptı. Dergide Bolu tarihinde yaşanmış önemli olaylar, tarihi dönüm noktaları Süme tarafından konuklara anlatıldı. Derginin ilerleyen sayılarında önemli tarihi olaylar işlenmeye devam edecek. Gecenin özel konuğu ise Emekli Tümgeneral ve Yazar Ahmet Yavuz oldu. Yavuz geceye covit olması sebebiyle uzaktan bağlantı ile katıldı. Yavuz, Kurtuluş Mücadelesi’nde şehit olan ve tarihi belgeleri platform üyesi Mehmet Tunçkol tarafından hazırlanarak kitap haline dönüştürülen Şehit Miralay Nazım Beyi ve Kurtuluş mücadelesinde Bolu’nun önemi anlattı. Yavuz konferansının devamında kendi imzasıyla yayınlanan “Başkomutan” adlı kitapta Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının gösterdiği askeri başarının ardındaki dehası ve bu durumun tarihi dayanaklarıyla birlikte anlattığı notlar tarihte bilinmeyenlere ışık tuttu. Yavuz’un anlatımında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Yavuzun ardından tarih araştırmacısı Fuat Serdar Aydın’ın tarih sunumu gerçekleşti. Gecenin sonunda ise İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın konuşmaları yer aldı. Etkinlik plaket töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Gece de ayrıca Bolu’nun önemli tarihi fotoğrafları sergilendi. 

FAHRİ OLARAK ÇALIŞAN PLATFORM ÜYELERİYLE BİRLİKTE ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIN 

Gecenin sonunda İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşma yaptı. Baysal konuşmasında şu ifadeler yer verdi. Ben sevgili kardeşim Orhan’ı şu bakımdan tebrik ediyorum. Çok güzel sponsorlar buluyor kendisine. İldiğiniz gibi bizim 110’a yakın üyemiz var. Üyelerimizin hepsi fahri çalışıyorlar. Bu çalışmalarda Bolumuzun destekçileri ve sponsorları olmazsa bu çalışmalar olmaz. Fahri olarak çalışan platform üyeleriyle birlikte çok güzel işlere imza attın. Platformun amacı öncelikle Bolu’nun tarihini ve yeşilliğini korumaktı ikincisi de insanlarını yetiştirmekti. Bu gecede beni en çok etkileyen 17 Temmuz 1934’de Bolu’ya gelişini ben 6 yaşında yaşadım. O zaman 6 yaşında çocuğum “Atatürk geliyor” dediler. Koştura koştura atamızın karşılandığı alana gittim ancak yetişemedim ve takip ettim onu karşılamaya gelenlerle kendisini halkevinde uzaktan girişini görebildim. Atamız kendisini takip edenleri eliyle selamladı. Atamızı o kapıdan girişinde hatırlıyorum. Kendisine minnet ve şükran duygularımı tekrar sunuyorum bizlere bu güzel vatanı bu güzel bayrağı kavuşturdu İnşallah bundan sonrada hükümetler onun izinde yürümeye devam ederler. 

AHMET BAYSAL, ORHAN UÇAR’A İÇİNDE 100 TL OLAN DERİ CÜZDAN HEDİYE ETTİ 

Ahmet Baysal konuşmasının sonunda “Benim Orhan’a küçük bir hediyem olacak” diyerek Platform Başkanı Orhan Uçar’a içinde 100 TL olan deri bir cüzdan hediye etti. Baysal’ın hediye takdiminde yaptığı espriler salondakileri güldürdü. Geceye sponsor olan iş insanlarına teşekkür plaketleri Ahmet Baysal tarafından verildi. Gecenin sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Geceye katılan misafirlere gece hatırası olarak platform tarafından hazırlanan yayınlar takdim edildi.


Editör: E. Candan