Cinsel taciz davasındaki gelişme kan dondurdu

İnsan kız kardeşine böyle bir şey yapabilir mi?

Cinsel taciz davasındaki gelişme kan dondurdu
24.02.2022 - 09:38
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinsel taciz davasında skandal yaşandı. Mağdur genç kızın verdiği ifade herkesi şok etti.

Geçtiğimiz yıl Bolu’da yaşanan cinsel istismar davası, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Duruşmaya Mağdur olan 16 yaşındaki N.B., sanık olarak katılan 20 yaşındaki ağabey M.E.D., diğer sanık 3 çocuk babası B.E.(48) ile mağdur genç kızın anne ve babası katıldı.

İNSAN KIZ KARDEŞİNE BÖYLE BİR ŞEY YAPAR MI?

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık olan genç kızın ağabeyi M.E.D., “İnsan kız kardeşine böyle bir şey yapar mı? Kesinlikle kız kardeşime tecavüz etmedim. Bunların hepsi bir iftiradır. Bu olayı babamın teyzesinin oğlu olan diğer sanık B.E. yapmıştır. Kardeşimi tehdit edip, korkutarak kendi yaptığını benim üzerime atmıştır. Kız kardeşimde karakolda ve savcılıkta korkudan tecavüz olayını benim yaptığı söyledi. Şimdi gerçekler orta çıkacak. Bu çirkin olayı yapan diğer sanıktır” dedi.

“OLAYI BEN ORTAYA ÇIKARTTIM”

Cinsel İstismar davasının bir diğer sanığı B.E.’de tecavüz olayını kendisinin ortaya çıkarttığını, suçsuz olduğunu ifade ederek, şunları söyledi; “Mağdur N.B. benim akrabamdır. N.B. sık sık bizim evimize gelir ve ev işlerinde bizlere yardımcı olurdu. Bir gün boynunda kızarma görünce ne olduğunu sordum. O da bana öz ağabeyinin 4 defa tecavüz ettiğini ve çok korktuğunu söyledi. Bende durumu eşime anlattım. Kesinlikle ben böyle bir olaya karışmadım. Olay sonra davalık oldu. Bu çirkin olayı ben ortaya çıkarttım. Burada yargılanması gereken mağdurun öz ağabeyidir. Bu olayla ilgili itiraf dolu ses kaydı bile vardır. Asıl bana iftira atılıyor” diyerek kedini savundu.

MAĞDUR GENÇ KIZIN SAVUNMASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Duruşmaya Adli Görüşme Odasından psikolog nezaretinde katılan mağdur N.B.’nin verdiği ifade şok etti, N.B., ağabeyinin suçuz olduğunu, kendisinin ağabeyi değil akrabası B.E.’nin tecavüz ettiğini söylemesi buz gibi ortam yarattı. N.B., akrabasını suçlayarak; “Ağabeyim bana asla tecavüz etmedi. Bu işi B.E. bana zorla yaptı. Daha önceden karakolda ve savcılıkta verdiğim ifadede, tecavüz olayını ağabeyimin yaptığı söylemiştim. Çünkü, B.E. beni tehdit edip, korkutmuştu. Aileme zarar vereceğini söylemişti. Bende korkumdan bütün suçu ağabeyim üzerine attım. Onun hiçbir suçu yok. Suçlu olan akrabamız olan B.E.’dir. Benim burada söylediklerimin hepsi doğrudur. Kendisinden şikayetçiyim” derken, genç kızın annesi ile babası da; “Bizim oğlumuz öz kız kardeşine tecavüz edecek bir çocuk değildir. Asıl iftira oğlumuza atılmıştır. Suçlu olan B.E.’dir. Onun cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

OLAYI SES KAYDI CÖZECEK

Sanık B.E., “olayı çözümlemeye kavuşturacak olan bir ses kaydı elimizde. Bunu siz mahkemenize sunuyoruz. Bu kayıtta mağdur N.B. ile ağabeyi arasında geçen konuşmadır. Ağabey bu ses kaydında bütün her şeyi itiraf ediyor. Bu ses kaydını N.B. baha whatsapp üzerinden attı. Dinlenince her şey ortaya çıkacaktır” dedi. Duruşma ses kaydının incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.


Editör: Y. Sıla Ceylan