AKBAY İSTEDİ ÖZCAN KABUL ETTİ

SU KDV İSTEĞİ KABUL GÖRDÜ

AKBAY İSTEDİ ÖZCAN KABUL ETTİ
18.02.2022 - 12:26
Güncelleme 18.02.2022 - 17:55
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu’da su faturalarında geçerli olan yüzde 8 KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanının çağrısı sonrası AK Partili
Belediyeler su tüketim faturalarında KDV oranlarını %1 e düşürmelerinin ardından . Bolu Belediyesi AK Parti Grup Başkqn Vekili Uğur Akbay sosyal medya hesabından bir çağrıda bulunup . Bolu Belediyesi’nde de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz demişti .
Sosyal medyada ciddi bir karşılık bulan çağrı sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu’da su faturalarında geçerli olan yüzde 8 KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini duyurdu.

 

Ciddiyetten uzak tavırlar vatandaşın tepkisine neden oluyor .

 

Başkan Özcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye Meclis Üyesi Uğur Akbay, ‘hükümet gıda ürünlerinde KDV’yi %8’den %1’e düşürdü. Belediyede suda düşürsün’ demiş. Biz suda düşürdük zaten. Suda KDV’yi %1’e düşürdük. Duymasınlar diye kamuoyuna açıklamadık. Çünkü dava açabilirler. Daha önce su indirimine dava açan zihniyet KDV indirimine de dava açabilir diye düşündük. Sessizce biz KDV’yi %1’e düşürdük. %1 şuanda suda KDV. Ama duydular şimdi. Avukatlarını çağırıp dilekçe yazmaya başlarlar. Benim derdim bu” dedi.

Başkan Özcan’ın KDV indirimi duyurmasındaki üslup ve tavırları ise vatandaşın tepkisine neden oldu .


Editör: E. Candan